Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

maandag 15 maart 2021

Oscarnominaties voor MINARI en DRUK

De films MINARI van Lee Isaac Chung en DRUK van Thomas Vinterberg zijn beide meerdere keren genomineerd voor een Oscar. DRUK is twee keer genomineerd in de categorieën Beste Internationale Film en Beste Regie, en MINARI kreeg maar liefst zes nominaties in de categorieën Beste Film, Beste Regie, Beste Acteur, Beste Scenario, Beste Muziek en Beste Vrouwelijke Bijrol. De Oscars worden op 25 april uitgereikt. Zowel MINARI als DRUK zullen in 2021 in de bioscoop te zien zijn.

DRUK van Thomas Vinterberg gaat over vier vrienden, allemaal leraren op dezelfde middelbare school, die een theorie uittesten die beweert dat ze hun leven kunnen verbeteren door een constant alcoholpromille in hun bloed te handhaven. De hoofdrollen worden gespeeld door Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Lars Ranthe en Magnus Willang. De film werd eerder al geselecteerd voor de hoofdcompetitie van Cannes Film Festival, Toronto International Film Festival en opende de laatste editie van het filmfestival in Gent. DRUK werd reeds bekroond met o.a. vier European Film Awards, vier BAFTA-nominaties en een Golden Globe nominatie. Het Nederlandse productiebedrijf Topkapi Films is coproducent van de film.

MINARI van Lee Isaac Chung gaat over de Koreaanse immigrant Jacob die in 1980 met zijn vrouw Monica en kinderen David en Anne verhuist van de de Amerikaanse westkust naar het landelijke Arkansas, het beloofde land in die tijd. Hij droomt van een eigen boerderij om Koreaanse groenten te telen voor andere immigranten. Maar in deze plattelandsregio van de Verenigde Staten is integratie niet gemakkelijk. De nieuwe omstandigheden zorgen voor financiële druk en spanningen binnen het gezin. De hoofdrollen worden vertolkt door Steven Yeun, Han Ye-ri, Youn Yuh-jung en Will Patton. MINARI werd eerder bekroond met een Golden Globe voor Beste Internationale Film, twee Critics Choice Awards én won zowel de jury- als publieksprijs op Sundance Film Festival.

 

Club Zero