Together 99
Salem
Levante
Explanation For Everything
Monk and The Gun, The
Goodbye Julia
Nightwatch - Demons Are Forever

Nieuws

maandag 28 december 2020

DE VEROORDELING sleept 6 prijzen in de wacht op Amerikaanse Seattle Film Festival

De film DE VEROORDELING heeft op de aangepaste online-editie van het Seattle Film Festival zes prijzen gewonnen. De film won de grote jurypijs én prijzen voor Beste Regie en Beste Scenario. Fedja van Huêt kreeg de prijs voor Beste Acteur en Lies Visschedijk en Yorick van Wageningen wonnen in de categorieën Beste Vrouwelijke Bijrol en Beste Mannelijke Bijrol. 

Synopsis DE VEROORDELING:

Televisiejournalist Bas Haan creëert zijn eigen monster wanneer hij in zijn onderzoek naar de Deventer moordzaak steeds meer in het kamp wordt gezogen van degenen die ‘de klusjesman’ van moord beschuldigen. Een mediahetze is het gevolg waardoor het leven van 'de klusjesman’ en zijn vrouw verandert in een ware nachtmerrie. Onthutst door deze 'trial by media' besluit Bas de complotten te bestrijden met de feiten, maar tot zijn frustratie blijkt de beeldvorming sterker dan de werkelijkheid. Hij gaat tot het uiterste om de waarheid boven tafel te krijgen: is er iemand ten onrechte veroordeeld door de rechter of is er juist sprake van een onschuldig slachtoffer?

DE VEROORDELING is een productie van BIND in coproductie met KRO-NCRV en is ondersteund door Nederlands Filmfonds, Netherlands Production Incentive, CoBO fonds en Abraham Tuschinski Fonds. Distributeur September Film brengt DE VEROORDELING op 15 april 2021 uit in de bioscoop.

Levante