Together 99
Salem
Levante
Explanation For Everything
Monk and The Gun, The
Goodbye Julia
Nightwatch - Demons Are Forever

Nieuws

dinsdag 22 december 2020

RIDERS OF JUSTICE opent IFFR 2021

De speelfilm RIDERS OF JUSTICE van Anders Thomas Jensen, met een hoofdrol voor Mads Mikkelsen, opent op 1 februari de 50e editie van International Film Festival Rotterdam. De film maakt deel uit van het Limelight-programma. De prijswinnende film BEGINNING is geselecteerd voor datzelfde festivalprogramma en filmmaakster Dea Kulumbegashvili zal spreken tijdens één van van de online IFFR Big Talks.

 

RIDERS OF JUSTICE is een zwarte komedie van de Deense filmmaker Anders Thomas Jensen. Over hoe een treinongeluk een reeks therapeutische wraakoefeningen in gang zet en of dit nu wel of niet verband houdt met een gestolen fiets en een vieze sandwich – het lot speelt een belangrijke rol in deze prachtige tragikomedie van de maker van ADAM'S APPLES en MEN & CHICKEN. Met een van de beste acteurs die Denemarken te bieden heeft.

BEGINNING van Dea Kulumbegashvili is een van de dertien films in het Limelight-programma dat bestaat uit voorpremières en cinematografische hoogtepunten. In de film wordt een in een rustige provinciestad wonende gemeenschap van Jehova's getuigen aangevallen door een groep extremisten. Temidden van dit conflict brokkelt de vertrouwde wereld van Yana, de vrouw van de gemeenschapsleider, langzaam af. Yana's innerlijke ontevredenheid groeit terwijl ze worstelt om haar verlangens te begrijpen.

BEGINNING werd op het filmfestival van San Sebastian bekroond met maar liefst vier van de belangrijkste prijzen: Beste Film, Beste Regisseur, Beste Scenario en Beste Actrice. 

Tijdens een van de online IFFR Big Talks gaat het festival in gesprek met filmmaakster Dea Kulumbegashvili en componist Nicolás Jaar bespreken in een van de online hun samenwerking aan de filmscore voor BEGINNING.

Allebei de films zullen in het voorjaar van 2021 in de bioscoop verschijnen: BEGINNING vanaf 4 maart en RIDERS OF JUSTICE vanaf 18 maart. 

Explanation For Everything