Together 99
Salem
Levante
Explanation For Everything
Monk and The Gun, The
Goodbye Julia
Nightwatch - Demons Are Forever

Nieuws

maandag 7 december 2020

Typhoon maakt titelsong voor film DE VEROORDELING

Typhoon heeft de titelsong voor de speelfilm DE VEROORDELING gemaakt. Het nummer 'Oordeel' wordt op 8 januari uitgebracht op alle streamingdiensten. De film DE VEROORDELING, diegaat over de Deventer moordzaak, is vanaf 21 januari te zien in de bioscoop. Fedja van Huêt, Yorick van Wageningen en Lies Visschedijk spelen de hoofdrollen. Regisseur Sander Burger en Bert Bouma schreven het scenario dat gebaseerd is op het boek ‘De Deventer moordzaak, het complot ontrafeld’ van onderzoeksjournalist Bas Haan.
 
Typhoon: "
Bijzonder om bij te dragen aan een film die onderwerpen als public shaming en de invloed van publieke figuren blootlegt. Deze film gaat niet over een historische gebeurtenis, deze film gaat over nu." 

Producent Joram Willink van BIND vult aan: "Voor de titelsong van DE VEROORDELING zochten we een Nederlandstalige artiest die een invoelbaar en authentiek lied kon maken over 'oordelen’. Over je verdiepen voordat je een oordeel vormt, in plaats van vooroordelen of aannames de boventoon te laten voeren. In Typhoon vonden we de perfecte artiest gezien zijn prachtige woordkunst, maar ook vanwege zijn eigen ervaring met etnisch profileren en zijn betrokkenheid in de strijd tegen racisme. De track is precies geworden wat het moet zijn, poëtisch en met inhoud, en is eigenlijk alleen maar relevanter geworden." 

Synopsis DE VEROORDELING:

Televisiejournalist Bas Haan creëert zijn eigen monster wanneer hij in zijn onderzoek naar de Deventer moordzaak steeds meer in het kamp wordt gezogen van degenen die ‘de klusjesman’ van moord beschuldigen. Een mediahetze is het gevolg waardoor het leven van 'de klusjesman’ en zijn vrouw verandert in een ware nachtmerrie. Onthutst door deze 'trial by media' besluit Bas de complotten te bestrijden met de feiten, maar tot zijn frustratie blijkt de beeldvorming sterker dan de werkelijkheid. Hij gaat tot het uiterste om de waarheid boven tafel te krijgen: is er iemand ten onrechte veroordeeld door de rechter of is er juist sprake van een onschuldig slachtoffer?

 

BIND ontwikkelt en produceert films als een krachtig middel om hedendaagse en relevante onderwerpen op intrigerende of verrassende wijze te verbeelden. Producenten Joram Willink en Piet-Harm Sterk willen hiermee een effectieve verbinding tot stand brengen tussen geëngageerde filmmakers en hun publiek. BIND won met hun producties een prachtige variatie aan prijzen; International Emmy® Award, drie World Best Event Awards, Prix Jeunesse, TIFF award en zes Gouden Kalveren waarvan er vier werden gewonnen voor de bioscoopfilm Gluckauf van Remy van Heugten waaronder die voor beste film. De familiefilm Mijn Bijzonder Rare Week met Tess van Steven Wouterlood werd in 2019 geselecteerd voor Berlinale werd daarna in 12 landen in de bioscoop uitgebracht en won 24 prijzen in binnen en buitenland. BIND heeft in productie een 3-delig TV docudrama De Droevige kampioen van Sander Burger, El Houb de debuut bioscoopfilm van Shariff Nasr en Mascotte de nieuwe film van Remy van Heugten.

DE VEROORDELING is een productie van BIND in coproductie met KRO-NCRV en is ondersteund door Nederlands Filmfonds, Netherlands Production Incentive, CoBO fonds en Abraham Tuschinski Fonds. Distributeur September Film brengt DE VEROORDELING op 21 januari 2021 uit in de bioscoop.

Levante