Together 99
Salem
Levante
Explanation For Everything
Monk and The Gun, The
Goodbye Julia
Nightwatch - Demons Are Forever

Nieuws

vrijdag 4 december 2020

DE SLAG OM DE SCHELDE krijgt unieke wereldpremière in Vlissingen

Op maandag 14 december gaat het oorlogsepos DE SLAG OM DE SCHELDE op unieke wijze in wereldpremière in Vlissingen. Bioscoop CineCity vertoont dan als eerste bioscoop in Nederland gedurende de hele dag en in alle zalen DE SLAG OM DE SCHELDE. Met ruim dertig vertoningen verspreid over de dag hebben de makers toch een manier gevonden om de film in coronatijd groots in première te laten gaan. In aanwezigheid van acteurs Gijs Blom en Susan Radder, regisseur Matthijs van Heijningen, scenarist Paula van der Oest en producenten Alain de Levita en Mark van Eeuwen wordt de release van de film in het 75e herdenkingsjaar gevierd op de plek waar het verhaal zich destijds heeft afgespeeld. 

DE SLAG OM DE SCHELDE isvanaf 17 december te zien in de bioscoop en vertelt het verhaal over de 'vergeten slag om de Schelde' die bekend staat als één van de belangrijkste en heftigste veldslagen in West-Europa. Naast Gijs Blom en Susan Radder spelen ook de Engelse acteurs Jamie Flatters en Tom Felton een hoofdrol.Synopsis:
November ’44. Op het Zeeuwse Walcheren vechten tienduizenden geallieerden en Duitsers tegen elkaar. De wegen van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een verdwaalde Engelse gliderpiloot en een tegen wil en dank in het verzet betrokken Zeeuws meisje kruisen elkaar. Ze worden geconfronteerd met cruciale keuzes die gaan over hun eigen en andermans vrijheid.

Met een budget van €14 miljoen is DE SLAG OM DE SCHELDE de allergrootste Nederlandse film van de afgelopen 10 jaar. Initiatiefnemer van de film is het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg (vfonds) dat met de film de betekenis van leven in vrijheid wil benadrukken. De film maakt duidelijk dat vrijheid niet iets vanzelfsprekend is, maar dat daar enorme offers voor zijn gebracht. DE SLAG OM DE SCHELDE  is gemaakt in het kader van 75 jaar vrijheid en sluit dit herdenkingsjaar af.

DE SLAG OM DE SCHELDE is geproduceerd door Levitate Film, het productiebedrijf van Alain de Levita (producent van o.a. BANKIER VAN HET VERZET, TONIO en DE STORM), Paula van der Oest (regisseur van o.a. TONIO en LUCIA DE B.) en Mark van Eeuwen (FLIKKEN ROTTERDAM, THE BODYGUARD). Levitate Film is een onafhankelijk productiebedrijf dat zich richt op het ontwikkelen van kwalitatief, hoogstaand film- en televisiedrama en spraakmakende content voor zowel de lokale als internationale markt. De Belgische co-producent is CAVIAR (BLACK, TABULA RASA, THE RIDER). De film is gemaakt op initiatief van het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg (vfonds) in het kader van 75 jaar vrijheid. De film is in co-productie gemaakt met de EO en ondersteund door NPO, CoBo, Het Nederlands Filmfonds, Vlaams Audiovisueel Fonds en de Belgische Tax-Shelter. Distributeur September Film brengt DE SLAG OM DE SCHELDE op 17 december 2020 uit in de Nederlandse bioscopen.

Explanation For Everything