Together 99
Salem
Levante
Explanation For Everything
Monk and The Gun, The
Goodbye Julia
Nightwatch - Demons Are Forever

Nieuws

maandag 16 november 2020

Speciale Kijk Ons voorpremière van KOM HIER DAT IK U KUS op 4 december

Kijk ons dwalen. Kijk ons begeren. Kijk ons vechten. Kijk Ons is hét nieuwe label voor artistieke films van eigen bodem! In filmtheaters door het land presenteert Kijk Ons speciale voorpremières inclusief interviews met de makers. De film KOM HIER DAT IK U KUS van Sabine Lubbe Bakker en Niels van Koevorden is de eerste film die op 4 december als Kijk Ons voorpremière wordt vertoond in 25 theaters verspreid over het land.
 
Synopsis:

Mona is negen jaar oud als haar moeder bij een auto-ongeluk komt te overlijden. Haar vader Vincent krijgt al snel een nieuwe vriendin Marie, die het gezin inkomt als vervangende moeder en alle aandacht opeist. Mona maakt er op haar manier maar het beste van, want ze wil niet dat dit nieuwe gezin ook uit elkaar valt. Ze voelt zich verantwoordelijk en doet er alles aan om het te laten slagen, ook al gaat dat ten koste van zichzelf. Het wordt haar manier van leven. Ook als volwassene doet Mona haar uiterste best om iedereen gelukkig te maken. Maar de volwassen Mona beseft dat de wereld gevuld is met ego’s en eigendenkers en dat ze het heft in eigen handen zal moeten nemen om uiteindelijk zelf een gelukkig leven te kunnen leiden.

KOM HIER DAT IK U KUS is de verfilming van de bestseller van Griet Op de Beeck. De hoofdrollen worden gespeeld door Tanya Zabarylo, Valentijn Dhaenens, Tom Vermeir, Wine DierickxTijmen Govaerts, Stefan Perceval en Olivia Landuyt. Het is het speelfilmdebuut van Sabine Lubbe Bakker en Niels van Koevorden die eerder internationaal furore maakten met de documentaire Ne Me Quitte Pas. KOM HIER DAT IK U KUS ging eind september in wereldpremière op het Nederlands Film Festival en werd daar bekroond met de KNF Juryprijs. De film is vanaf 10 december landelijk te zien in de bioscoop.

Kijk Ons

Kijk Ons is een initiatief van NFO (Nederlands Filmtheater Overleg), Eye Filmmuseum, Nederlands Filmfonds, Nederlands Film Festival om de Nederlandse artistieke film te promoten. Het label zet zich in om de toegankelijk en het imago van de artistieke Nederlandse Film te vergroten door middel van landelijke evenementen waar een selectie uit het Nederlands aanbod vertoond wordt. 

Levante