Together 99
Salem
Levante
Explanation For Everything
Monk and The Gun, The
Goodbye Julia
Nightwatch - Demons Are Forever

Nieuws

maandag 28 september 2020

KOM HIER DAT IK U KUS geselecteerd voor Chicago International Film Festival

De film KOM HIER DAT IK U KUS van Sabine Lubbe Bakker en Niels van Koevorden is geselecteerd voor de New Directors Competitie van Chicago Film Festival. De 56e editie van het festival vindt plaats van 14 t/m 25 oktober. Afgelopen zaterdag ging de film in wereldpremière op het Nederlands Film Festival. Op vrijdag 16 oktober is de Belgische première op Film Fest Gent.

Synopsis:
Mona is negen jaar oud als haar moeder bij een auto-ongeluk komt te overlijden. Haar vader Vincent krijgt al snel een nieuwe vriendin Marie, die het gezin inkomt als vervangende moeder en alle aandacht opeist. Mona maakt er op haar manier maar het beste van, want ze wil niet dat dit nieuwe gezin ook uit elkaar valt. Ze voelt zich verantwoordelijk en doet er alles aan om het te laten slagen, ook al gaat dat ten koste van zichzelf. Het wordt haar manier van leven. Ook als volwassene doet Mona haar uiterste best om iedereen gelukkig te maken. Maar de volwassen Mona beseft dat de wereld gevuld is met ego’s en eigendenkers en dat ze het heft in eigen handen zal moeten nemen om uiteindelijk zelf een gelukkig leven te kunnen leiden.

KOM HIER DAT IK U KUS is de verfilming van de bestseller van Griet Op de Beeck. De hoofdrollen worden gespeeld door Tanya Zabarylo, Valentijn Dhaenens, Tom Vermeir, Wine DierickxTijmen Govaerts, Stefan Perceval en Olivia Landuyt. Het is het speelfilmdebuut van Sabine Lubbe Bakker en Niels van Koevorden die eerder internationaal furore maakten met de documentaire Ne Me Quitte Pas, over de bijzondere vriendschap van de Vlaamse Bob en de Waalse Marcel, die elkaar vinden in hun eenzaamheid, verdriet en drankzucht. De documentaire werd bekroond met een Gouden Kalf.

KOM HIER DAT IK U KUS wordt geproduceerd door Jeroen Beker en Sabine Veenendaal voor Submarine Film in coproductie met Lunanime (BE) en de NTR, gesteund door het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive, CoBO, het Vlaams Audiovisueel Fonds en Belgian Tax Shelter.

KOM HIER DAT IK U KUS is vanaf 10 december landelijk te zien in de bioscoop. 

Together 99