Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

vrijdag 4 september 2020

KOM HIER DAT IK U KUS en THERE IS NO EVIL geselecteerd voor Gent Film Festival

De films KOM HIER DAT IK U KUS van Sabine Lubbe bakker en Niels van Koevorden, en Gouden Beer-winnaar THERE IS NO EVIL van Mohammad Rasoulof zijn geselecteerd voor de 47e editie van Film Fest Gent. Het festival vindt plaats van 13 tot 24 oktober.

Voor KOM HIER DAT IK U KUS verzamelde het Nederlands-Belgische regieduo Sabine Lubbe Bakker en Niels van Koevorden (Ne me quitte pas) een Vlaamse topcast met in de hoofdrol Tanya Zabarylo als Mona, bijgestaan door Tijmen Govaerts (Muidhond), Valentijn Dhaenens (De helaasheid der dingen), Tom Vermeir (Belgica) en Wine Dierickx (Smoorverliefd). Met Kom hier dat ik u kus krijgt de gelijknamige roman van Griet Op de Beeck een succesvolle vertaling naar het grote doek. De film gaat in Nederland op 26 september in première op het Nederlands Film Festival en is vanaf 10 december landelijk te zien in de bioscoop. 

De Iraanse film THERE IS NO EVIL van Mohammad Rasoulof won begin dit jaar de Gouden Beer voor Beste Film op het filmfestival van Berlijn. In zijn film onderzoekt Rasoulof de morele dilemma's van hen die de doodstraf moeten voltrekken en de gevolgen voor hen en hun omgeving als ze die taak weigeren. Het is Mohammad Rasoulof, een bekend criticus van het Iraanse regime, sinds 2017 verboden zijn thuisland nog te verlaten. Bovendien heeft hij van de autoriteiten een levenslang verbod gekregen voor het maken van films. THERE IS NO EVIL is dan ook in het geheim opgenomen. De film is vaanf 7 januari landelijk te zien in de bioscoop.

 

Together 99