Together 99
Salem
Levante
Explanation For Everything
Monk and The Gun, The
Goodbye Julia
Nightwatch - Demons Are Forever

Nieuws

maandag 3 augustus 2020

KOM HIER DAT IK U KUS, BUITEN IS HET FEEST en DE VOGELWACHTER in première op het Nederlands Film Festival

De speelfilms KOM HIER DAT IK U KUS, BUITEN IS HET FEEST en DE VOGELWACHTER gaan in première tijdens de veertigste editie van het Nederlands Film Festival. KOM HIER DAT IK U KUS gaat in première op zaterdag 26 september, BUITEN IS HET FEEST op maandag 28 september en DE VOGELWACHTER op woensdag 30 september. BUITEN IS HET FEEST en DE VOGELWACHTER zijn dit jaar ook geselecteerd voor de Gouden Kalveren Competitie.  

KOM HIER DAT IK U KUS 
Mona is de oudste dochter van een gezin waarvan de moeder op jonge leeftijd overlijdt. We zien hoe Mona zich als kind, twintiger en dertiger een weg door het leven baant. Terwijl iedereen over haar heen loopt probeert ze zich staande te houden in een wereld gevuld met ego’s en eigendenkers. Tot ze inziet dat het zo niet langer kan. 

Naar: de bestseller van Griet op de Beeck
Scenario en regie: Sabine Lubbe Bakker en Niels van Koevorden (Ne Me Quitte Pas)
Cast:
Tanya Zabarylo, Valentijn Dhaenens, Tom Vermeir, Wine DierickxTijmen Govaerts en Olivia Landuyt
Release:
10 december 2020 

BUITEN IS HET FEEST
De succesvolle zangeres Sonne neemt haar nichtje in huis na de onverwachte dood van haar zus. Als de biologische vader de voogdij opeist, wordt Sonne voor het eerst van haar leven gedwongen naar buiten te treden over haar traumatische verleden. Pas als ze haar zwijgen doorbreekt, kan ze haar nichtje redden.  

Naar: de bestseller ‘Maar Buiten is het Feest’ van Arthur Japin,
geïnspireerd op het leven van Karin Bloemen
Regie: Jelle Nesna
Scenario: Karen van Holst Pellekaan
Cast: Abbey Hoes, Georgina Verbaan en Eelco Smits
Release: 22 oktober 2020       

DE VOGELWACHTER
De vogelwachter woont al bijna een halve eeuw moederziel alleen en zielsgelukkig op een afgelegen eiland. Op een dag krijgt hij bericht dat zijn post wordt opgeheven. Aan zijn gelukkige bestaan in en met de natuur komt abrupt een einde. De afgedankte vogelwachter weigert echter te gaan en trekt op geheel eigen wijze ten strijde.

Scenario en regie: Threes Anna
Cast: Freek de Jonge, Sophie van Winden, Quiah Shilue en Nick Golterman
Release: 5 november 2020                                    

Het Nederlands Film Festival vindt dit jaar plaats van 25 september t/m 3 oktober. Het festival presenteert dit jaar landelijk een unieke selectie van publiekspremières die gelijktijdig aan de première in Utrecht door heel Nederland zijn te zien. De kaartverkoop hiervoor start eind augustus via www.filmfestival.nl.                                                         

Together 99