Together 99
Salem
Levante
Explanation For Everything
Monk and The Gun, The
Goodbye Julia
Nightwatch - Demons Are Forever

Nieuws

donderdag 25 juni 2020

Joost van Ginkel start met opnames derde speelfilm BO

Na 170 HZ en THE PARADISE SUITE komt scenarist/regisseur Joost van Ginkel nu met zijn derde speelfilm BO, waarin Gaite Jansen de hoofdrol gaat vertolken. Het is precies tien jaar geleden dat Gaite tevens de hoofdrol speelde in Joost zijn debuutfilm 170 HZ, waarvoor zij destijds genomineerd werd voor een Gouden Kalf. Andere hoofdrollen in BO zijn voor Matthijs van de Sande Bakhuyzen en de Georgische Rati Tsiteladze. DOP Frank van den Eeden (GIRL) zal de cinematografie verzorgen. De opnames zouden in eerste instantie eerder dit voorjaar van start gaan, maar vanwege de getroffen coronamaatregelen moest dit een dag voor de eerste draaidag worden uitgesteld. Bijdrages van het COVID-19 steunfonds van het Nederlands Filmfonds, maakten de herstart mogelijk. Deze week vindt de eerste draaidag plaats in Nederland. Eind juli zullen de opnames vervolgen in Georgië.
 
Synopsis:
Wanneer de wispelturige Bo naar Georgië afreist om het graf van haar vader - een bekende trompettist - te bezoeken, loopt ze zijn vroegere jeugdvriend Levan tegen het lijf. Op zoek naar haar roots en een beter begrip van haar vader besluit ze om mee te liften in Levan’s vrachtwagen. Ondanks het leeftijdsverschil geven ze voorzichtig toe aan de liefde die ze voor elkaar voelen. Het melancholische trompetspel van Bo’s vader begeleidt hun reis door het adembenemende Georgische landschap. Uiteindelijk durven ze elkaar zodanig vertrouwen dat zowel Bo als Levan hun donkerste geheimen met elkaar delen.
 

Actrice Gaite Jansen: Ik prijs me extreem gelukkig dat ik weer met Joost ga samenwerken. Ik heb zin om samen te onderzoeken hoe we zijn gegroeid en veranderd. Het basisvertrouwen staat in elk geval als een huis en ik kijk enorm uit naar de draaiperiode.

Eerder maakte Joost van Ginkel de korte films ZAND (2008), die werd geselecteerd voor het Film Festival van Venetië en KUS (2009) die werd geselecteerd voor het prestigieuze Tribeca Film Festival. Zijn speelfilmdebuut 170 HZ won tijdens het Nederlands Film Festival de Gouden Kalf Publieksprijs en werd beloond met lovende recensies waarin de film werd beschreven als ‘intens en zinnelijk’, ‘een unicum in de Nederlandse film’ en een ‘visueel avontuur’. Zijn tweede speelfilm THE PARADISE SUITE (2015) ging in wereldpremière op het Toronto International Film Festival, werd bekroond met Gouden Kalveren voor Beste Film/Beste Scenario/Beste Acteur en was tevens de Nederlandse inzending voor de Oscars dat jaar.
 
BO is een productie van PRPL (Ellen Havenith) in coproductie met Savage Film (BE) en Natura Film (GE) en komt tot stand met steun van het Nederlands Film Fonds en Film Production Incentive, Vlaams Audiovisueel Fonds, Belgische Tax Shelter, Georgische Cash Rebate. September Film verzorgt de distributie.

Together 99