Mijn Vader Is Een Vliegtuig
Sweetness in the Belly
Never Gonna Snow Again
Beginning
zondag 26 september 2021
maandag 9 augustus 2021
maandag 15 maart 2021
vrijdag 5 juni 2020
Nieuwe films van Thomas Vinterberg en François Ozon geselecteerd voor Cannes 2020

De films DRUK van Thomas Vinterberg en ÉTÉ 85 van François Ozon zijn geselecteerd voor het Cannes Filmfestival, zo maakte de organisatie deze week bekend. Vanwege de getroffen coronamaatregelen gaat het festival van Cannes dit jaar niet door. Toch krijgen de films met deze bekendmaking de officiële 'Cannes 2020' stempel toebedeeld. Beide films zullen later dit jaar in de Nederlandse bioscopen en filmtheaters te zien zijn.

De film DRUK van Thomas Vinterberg - een coproductie met Topkapi Films - draait om een groep van vier bevriende docenten, die horen over een theorie dat lichte dronkenschap creativiteit verhoogt en de geest opent naar de wereld om hen heen. Ze gaan de uitdaging aan en proberen gedurende de werkdag het alcoholpercentage in hun bloed op een constant niveau te houden. De hoofdrollen worden gespeeld door Mads Mikkelsen Thomas Bo Larsen en Lars Ranthe. Vinterbergs eerdere films FESTEN (1998) en JAGTEN (2012) werden ook beiden geselecteerd voor de hoofdcompetitie van Cannes. 

ÉTÉ 85 van François Ozon gaat over de 16-jarige Alexis die in de zomervakantie aan de Normandische kust tijdens een boottocht heldhaftig gered wordt door de 18-jarige David. In David ziet Alexis een gedroomde vriend. Kan deze droom standhouden met het einde van de zomer in zicht? Alexis en David worden gespeeld door de jonge talenten Félix Lefebvre en Benjamin Voisin. Ozon werd drie keer eerder geslecteerd voor de hoofdcompetitie van Cannes: met SWIMMING POOL (2003), JEUNE ET JOLIE (2013) en L'AMANT DOUBLE (2017).