Terrestrial Verses
Club Zero
Together 99
Laatste Ronde
Levante
Explanation For Everything
Monk and The Gun, The
Goodbye Julia

Nieuws

dinsdag 18 februari 2020

MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS genomineerd voor EFA Young Audience Award 2020

De familiefilm MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS is genomineerd voor de EFA Young Audience Award 2020 (YAA). De YAA is onderdeel van de European Film Awards en is in 2012 in het leven geroepen voor het jonge, en tegelijkertijd het toekomstige, publiek van Europese Cinema. De categorie is gericht op films voor 12 tot 14-jarigen en geeft hen een actieve rol in de Europese filmcultuur. De familiefilm van Steven Wouterlood heeft het afgelopen jaar meer dan twintig internationale prijzen gewonnen op onder andere het filmfestival van Berlijn en is uitgebracht in de bioscoop in 12 landen, waaronder Japan, Canada en Denemarken. In eigen land was MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS genomineerd voor twee Gouden Kalveren. Momenteel is de film te zien via CineMember, Pathé Thuis, Ziggo, iTunes, Google Play en KPN.

Sonny van Utteren en Josephine Arendsen spelen de hoofdrollen in MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS. Bijrollen zijn voor Julian Ras (Dummie de Mummie), Jennifer Hoffman (De Luizenmoeder), Tjebbo Gerritsma (Brammetje Baas), Suzan Boogaerdt (Zwarte Tulp), Hans Dagelet (De Brief voor de Koning), Terence Schreurs (Hartenstraat) en Guido Pollemans (La Holandesa). De film is gebaseerd op het gelijknamige en bekroonde boek van Anna Woltz.
 
Synopsis
Bang om als jongste van het gezin alleen over te blijven, begint Sam tijdens zijn vakantie op Terschelling vastberaden aan zijn zelfverzonnen alleenheidstraining. Door de ontmoeting met de ongrijpbare Tess, die een groot geheim met zich meedraagt, wordt hij een avontuur in getrokken dat hem doet inzien dat je je familie juist moet koesteren in plaats van ontvluchten. Sam neemt een drastisch besluit waardoor zijn bijzondere vriendschap met Tess op het spel komt te staan en Tess haar leven voorgoed zal veranderen.
 
MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS is een BIND productie in coproductie met VPRO en Ostlicht Filmproduktion (Duitsland) en is tot stand gekomen met steun van Het Nederlands Filmfonds, MDM (Duitsland), CoBO, Netherlands Film Production Incentive en Creative Europe MEDIA.

Club Zero