Successeur, Le
Promised Land, The
Evil Does Not Exist
Chimera, La
Green Border
Terrestrial Verses

Nieuws

maandag 10 februari 2020

PARASITE schrijft geschiedenis met 4 Oscars waaronder die voor Beste Film

De Zuid-Koreaanse film PARASITE van Bong Joon Ho heeft vannacht 4 Oscars gewonnen: voor Beste Scenario, Beste Regie, Beste niet-Engelstalige film én die voor Beste Film. Een unicum, want het is de eerste keer dat een niet-Engelstalige film in die categorie wint. 

De film, die sinds 28 november in de bioscopen te zien is, won vorig jaar al de Gouden Palm in Cannes en een Golden Globe voor Beste Buitenlandse Film.

 

Synopsis
De werkloze Ki-taek en zijn gezin leven in een krappe woning een arm bestaan. Ze raken bijzonder gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren. Het gezin probeert langzaam maar zeker zijn intrede te doen tot het leven van de familie en heeft daarbij geen moeite met een paar leugentjes om eigen bestwil. Een onverwacht voorval gooit echter roet in het eten, waardoor ze alles op alles moeten zetten om hun nieuwe leven in stand te houden.

PARASITE is nog volop te zien. Vanaf 13 februari is ook de zwart-witversie van de film te zien in diverse filmtheaters en bioscopen. 

Evil Does Not Exist