Terrestrial Verses
Club Zero
Together 99
Laatste Ronde
Levante
Explanation For Everything
Monk and The Gun, The
Goodbye Julia

Nieuws

maandag 6 januari 2020

Elise Schaap, Pierre Bokma, Maarten Heijmans en Stefan Rokebrand in verfilming MIJN VADER IS EEN VLIEGTUIG van Antoinette Beumer

Vandaag beginnen de opnames van de speelfilm MIJN VADER IS EEN VLIEGTUIG van Antoinette Beumer, gebaseerd op haar gelijknamige roman. Hiermee is Beumer de eerste regisseur die haar eigen boek verfilmt. De film vertelt het verhaal van de 40-jarige Eva, vertolkt door Elise Schaap. Andere hoofdrollen zijn voor Pierre Bokma, Maarten Heijmans en Stefan RokebrandMIJN VADER IS EEN VLIEGTUIG verschijnt komend najaar in de bioscoop.

Synopsis
Als Eva’s moeder overlijdt, blijkt haar leven te zijn gebouwd op leugens en geheimen. De angst dat Eva net als haar vader haar verstand zal verliezen neemt bedreigende proporties aan. Ze begint een zoektocht naar haar verleden om haar angsten te kunnen beteugelen.

Elise Schaap (UNDERCOVER, APRIL, MAY EN JUNE) speelt de rol van Eva. Pierre Bokma (TONIO, BANKIER VAN HET VERZET) vertolkt de rol van haar vader, en Maarten Heijmans (RAMSES, WAT IS DAN LIEFDE) zijn jongere versie. Stefan Rokebrand (CELBLOK H) speelt de rol van Peter, de man van Eva. Het scenario van de film is geschreven door Maaik Krijgsman en de opnames duren tot begin maart.

Antoinette Beumer: “Precies twee jaar geleden verscheen mijn debuutroman. Het is ongelofelijk dat we dit verhaal nu al kunnen verfilmen met een droomcast. Mijn crew en ik staan te popelen om te beginnen. Voor mij wordt dit de meest persoonlijke film die ik tot nu toe heb mogen maken. En dat is een voorrecht, maar ook heel erg spannend.”

Elise Schaap: “Ik verheug me enorm om deze film te maken, een rol te spelen die ik nog niet eerder gespeeld heb en een genre te verkennen dat helemaal nieuw voor me is."

Antoinette Beumer (1962) is regisseur en schrijver. Zij maakte o.a. de succesvolle films LOFT, JACKIE, en SOOF en RENDEZ-VOUS. Haar debuutfilm DE GELUKKIGE HUISVROUW was een groot succes en met meer dan 500.000 bezoekers goed voor een Platina Film. Hoofdrolspeelster Carice van Houten werd voor haar rol in deze film bekroond met het Gouden Kalf voor Beste Actrice. In datzelfde jaar maakte Beumer een remake van de Vlaamse thriller LOFT, met o.a. Barry Atsma en Marwan Kenzari. Voor LOFT ontving zij wederom een Platina Film. Niet eerder won een regisseur binnen een jaar tweemaal een Platina Film. Haar film JACKIE, met in de hoofdrollen Carice & Jelka van Houten en Holly Hunter, ging in 2012 in première op het Toronto International Film Festival. Een jaar later verscheen haar hitfilm SOOF. In 2015 volgde RENDEZ-VOUS met een hoofdrol voor Loes Haverkort.
 
In 2018 verscheen haar debuutroman MIJN VADER IS EEN VLIEGTUIG (uitgeverij Lebowski). Het boek ontving lovende kritieken en won de Hebban Debuutprijs 2018. Daarnaast werd het boek genomineerd voor De Bronzen Uil 2018, een Belgische prijs voor de beste Nederlandstalige debuutroman van het jaar.

MIJN VADER IS EEN VLIEGTUIG wordt geproduceerd door Topkapi Films in coproductie met de VPRO. De film komt tot stand met steun van het Nederlands Filmfonds, de Netherlands Film Production Incentive en CoBO. September Film zal de film in het najaar van 2020 uitbrengen in de bioscoop.

Green Border