Successeur, Le
Promised Land, The
Evil Does Not Exist
Chimera, La
Green Border
Terrestrial Verses

Nieuws

maandag 16 december 2019

Speelfilmdebuut GOUD van Rogier Hesp beleeft wereldpremière op International Film Festival Rotterdam

International Film Festival Rotterdam (IFFR) presenteert de feestelijke wereldpremière van GOUD, de eerste lange speelfilm van Rogier Hesp. De film zal te zien zijn in het programmaonderdeel Limelight. Het scenario is geschreven door Anne Hofhuis (Alleen op de Wereld – genomineerd voor een Emmy) en de hoofdrollen worden vertolkt door David Wristers, Marcel Hensema en Loes Haverkort.

 
Synopsis
De jonge turnbelofte Timo en zijn gehandicapte vader Ward delen één grote droom: goud halen op de Olympische Spelen. Maar als Timo fysiotherapeute Irene ontmoet, raken nieuwe gevoelens in strijd met Timo's toewijding aan zijn vader en de Olympische missie.

De rol van Timo wordt gespeeld door David Wristers, een 20-jarige turner uit de eredivisie en voormalig Nederlands Kampioen bij de junioren. Met GOUD maakt hij zijn acteerdebuut. Zijn vader Ward wordt gespeeld door Marcel Hensema (Hollands Hoop), en Loes Haverkort (Rendez-Vous, Schneider vs. Bax) vertolkt de rol van Irene. 

Rogier Hesp is verheugd: “Heel bijzonder om met mijn eerste lange film op IFFR in première te gaan. Ik kan niet wachten om te zien hoe het publiek reageert.” 

Rogier Hesp (1985) studeerde in 2008 af aan de Nederlandse Filmacademie met zijn afstudeerfilm UITZICHT, bekroond met de Nassenstein Startprijs voor beste fictieproject. Hij regisseerde verschillende commercials, waaronder DRAMAQUEEN voor de Young Director Award, die goud en tweemaal zilver won op het prestigieuze Cannes Lions Festival, en BUDDYHOND voor KNGF Geleidehonden, winnaar van de Gouden Loeki voor Beste Nederlandse reclame van het jaar. In 2014 maakte hij de middellange televisiefilm KETAMINE voor One Night Stand, met een hoofdrol voor Jonas Smulders. GOUD is zijn eerste lange speelfilm.

GOUD is een productie van BALDR Film van Frank Hoeve en Katja Draaijer (Broers, Those who feel the Fire Burning), in coproductie met de NTR, en is tot stand gekomen met steun van Nederlands Film Fonds, NPO Fonds, CoBO en Netherlands Film Production Incentive, in het kader van De Oversteek. Distributeur September Film brengt GOUD op 26 maart 2020 uit in de bioscoop.

International Film Festival Rotterdam vindt plaats van 22 januari tot 2 februari 2020.

Successeur, Le