Successeur, Le
Promised Land, The
Evil Does Not Exist
Chimera, La
Green Border
Terrestrial Verses

Nieuws

maandag 2 december 2019

Vervolg opnames DE SLAG OM DE SCHELDE van start in Nederland

Deze week start het tweede deel van de opnames van de epische oorlogsfilm DE SLAG OM DE SCHELDE. Het eerste deel van de opnames vond plaats in Litouwen waar de Zeeuwse Sloedam werd nagebouwd. Voor het tweede draaiblok zullen cast en crew neerstrijken in Zeeland, waar visueel spectaculaire scènes worden gedraaid met honderden figuranten. Nieuwe Nederlandse en internationale acteurs die zijn toegevoegd aan de cast zijn o.a. Tom Felton (HARRY POTTER, RISE OF THE PLANET OF THE APES), Coen Bril (DE OOST, VLIEGENDE HOLLANDERS), Theo Barklem-Biggs (THE INBETWEENERS, KINGSMAN: THE SECRET SERVICE), Scott Reid (CARNIVAL ROW), Pit Bukowski (KURSK, WERK OHNE AUTOR), Mathijs Scheepers (DE SMAAK VAN DE KEYSER, ZOT VAN A., CLAN).

 Alain de Levita
, producent van de film: “We hadden altijd al de intentie een internationale ster aan de film te verbinden. Een film van dit formaat verdient dat ook. Met het toevoegen van Tom Felton is de internationale cast van dit grootse en meeslepende oorlogsdrama compleet.”

Eerder werd bekend gemaakt dat Gijs Blom, Susan Radder en Jamie Flatters de hoofdrollen spelen in de film. De regie is in handen van Matthijs van Heijningen Jr. Met een budget van €14 miljoen is DE SLAG OM DE SCHELDE de grootste Nederlandse oorlogsfilm van de afgelopen 10 jaar. De film wordt gemaakt op initiatief van Het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg (vfonds) in het kader van 75 jaar vrijheid. Paula van der Oest schreef het scenario voor de film die op 26 november 2020 uitkomt in de bioscoop.

Synopsis
November ’44. Op het Zeeuwse Walcheren vechten tienduizenden geallieerden en Duitsers tegen elkaar. De wegen van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een verdwaalde Engelse gliderpiloot en een tegen wil en dank in het verzet betrokken Zeeuws meisje kruisen elkaar. Ze worden geconfronteerd met cruciale keuzes die gaan over hun eigen en andermans vrijheid.

Centraal in de film staat de ‘De Slag om de Schelde’ die in het najaar van 1944 plaatsvond in Zeeland en West-Brabant en waarbij meer dan 10.000 personen het leven lieten. Deze slag, die beslissend was voor het verloop van de Tweede Wereldoorlog, staat bekend als één van de belangrijkste en heftigste slagvelden in West-Europa en toch is er door de jaren heen weinig aandacht aan besteed. De film gaat hier verandering in brengen en vertelt het verhaal van drie jonge personages die ieder op hun eigen manier met oorlog en vrijheid omgaan.
 
DE SLAG OM DE SCHELDE wordt geproduceerd door Levitate Film, het productiebedrijf van Alain de Levita (producent van o.a. BANKIER VAN HET VERZET, TONIO en DE STORM), Paula van der Oest (regisseur van o.a. TONIO en LUCIA DE B.) en Mark van Eeuwen (FLIKKEN ROTTERDAM, THE BODYGUARD). Levitate Film is een kwalitatief hoogstaand productiebedrijf dat zich richt op het maken van films en series over relevante thema's en onderwerpen die op een toegankelijke en originele manier tot leven worden gewekt. De Belgische co-producent is CAVIAR (BLACK, TABULA RASA, THE RIDER) De film wordt gemaakt op initiatief van het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg (vfonds) in het kader van 75 jaar vrijheid. Verder wordt de film in co-productie gemaakt met de EO en ondersteund door NPO,  CoBo, Nederlands Film Fonds, Vlaams Audiovisueel Fonds en de Belgische Tax-Shelter. Distributeur September Film brengt DE SLAG OM DE SCHELDE op 26 november 2020 uit in de Nederlandse bioscopen. Netflix brengt de film in 2021 naar haar leden wereldwijd.

Promised Land, The