Levante
Explanation For Everything
Monk and The Gun, The
Fucking Åmål (pride re-release)
Goodbye Julia
Nightwatch - Demons Are Forever
Memory

Nieuws

maandag 11 november 2019

MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS wint Noorderkroon Award op Noordelijk Film Festival

MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS is op zaterdag 9 november uitgeroepen tot grote winnaar van de Noorderkroon competitie op het Noordelijk Film Festival in Leeuwarden. De film van Steven Wouterlood won de award voor Beste Speelfilm.

Synopsis
Bang om als jongste van het gezin alleen over te blijven, begint Sam tijdens zijn vakantie op Terschelling vastberaden aan zijn zelfverzonnen alleenheidstraining. Door de ontmoeting met de ongrijpbare Tess, die een groot geheim met zich meedraagt, wordt hij een avontuur in getrokken dat hem doet inzien dat je je familie juist moet koesteren in plaats van ontvluchten. Sam neemt een drastisch besluit waardoor zijn bijzondere vriendschap met Tess op het spel komt te staan en Tess haar leven voorgoed zal veranderen.

De regie van MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS is in handen van Steven Wouterlood en het scenario van Laura van Dijk is gebaseerd op het gelijknamige en bekroonde boek van Anna Woltz. De hoofdrollen worden gespeeld door Sonny van Utteren en Josephine Arendsen, en bijrollen zijn onder meer voor Jennifer Hoffman, Julian Ras, Hans Dagelet, Terence Schreurs, Lizzy van Vleuten, Tjebbo Gerritsma en Suzan Boogaerdt.

Met het programma Noorderkroon biedt het Noordelijk Film Festival een podium aan filmtalent en gevestigde makers uit de Noordelijke regio. Alle films in het Noorderkroon-programma hebben via de regisseur of producent een aantoonbare link met één of meer van de drie Noordelijke provincies Friesland, Groningen of Drenthe, of de films spelen zich zichtbaar af in deze regio. In totaal waren er ruim vijftig films ingediend voor deze derde editie.

MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS is geproduceerd door BIND in coproductie met Ostlicht Filmproduktion (DE) en is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Film Fonds, MDM (DE), The Netherlands Film Production Incentive, Creative Europe Media, CoBO en VPRO.

MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS draait sinds 3 juli 2019 in de Nederlandse bioscopen en ging eerder dit jaar in première op het filmfestival van Berlijn. Sindsdien heeft de film al vele prijzen gewonnen op verschillende internationale filmfestivals. Vanaf deze week is de film verkrijgbaar op dvd en via video-on-demand diensten, zoals CineMember.

Goodbye Julia