Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

vrijdag 16 september 2011

THE WHISTLEBLOWER in première op het Thrillerfestival in Zoetermeer

Op maandagavond 31 oktober 2011 zal Zoetermeer het stralende middelpunt zijn van Hollywood stijl glitter & glamour. Het Thrillerfestival viert dan de landelijke première van de zinderende thriller ‘The Whistleblower'. Het waargebeurde verhaal van Kathryn Bolkovac geldt als inspiratie voor deze zeer geprezen bioscoopfilm. Kathryn Bolkovac zal zelf tijdens deze feestelijke première samen met talloze andere prominenten en sterren, als gast op de rode loper ontvangen worden.

Politieagente Kathryn Bolkovac (Rachel Weisz) neemt een baan bij de VN aan om mee te helpen aan de wederopbouw van het door oorlog verscheurde Bosnië. Maar haar missie krijgt een andere wending, wanneer Kathryn ontdekt dat er achter de schermen corrupte en duistere activiteiten plaatsvinden waar VN militairen en plaatselijke regeringsfunctionarissen bij betrokken zijn. Kathryn gaat op onderzoek uit en ontdekt een ondergrondse seksindustrie waarvan honderden vrouwen het slachtoffer zijn. Met gevaar voor eigen leven vecht ze om de waarheid aan het licht te brengen.
Regie: Larysa Kondracki. Cast: Rachel Weisz, Monica Bellucci, David Strathairn en Vanessa Redgrave.

Van 29 oktober t/m 5 november vindt de 3e editie van het Thrillerfestival in Zoetermeer plaats. In twee jaar tijd is het festival opgebloeid met ruim 18000 bezoekers. Dit jaar pakt het spannendste festival van Nederland extra uit door met FCCE en filmdistributeur Wild Bunch de landelijke première van ‘The Whistleblower' te organiseren. Een grootse en stijlvolle filmpremière met de bekende ingrediënten: spotlights, rode loper, glamour, films, sterren en een party. De avond wordt gepresenteerd door René Mioch.

Wild Bunch brengt The Whistleblower op 10 november uit in de Nederlandse bioscopen.

Levante