Terrestrial Verses
Club Zero
Together 99
Laatste Ronde
Levante
Explanation For Everything
Monk and The Gun, The
Goodbye Julia

Nieuws

vrijdag 25 oktober 2019

MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS wint Publieksprijs op Cinekid Festival

De speelfilm MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS heeft de Cinekid Leeuw Publieksprijs in de categorie Beste Nederlandse Familiefilm in de wacht gesleept op het Cinekid Festival. De prijs werd vanavond in ontvangst genomen door producent Joram Willink en hoofdrolspelers Sonny van Utteren en Josephine Arendsen in het Westergastheater in Amsterdam.

Synopsis MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS
Bang om als jongste van het gezin alleen over te blijven, begint Sam tijdens zijn vakantie op Terschelling vastberaden aan zijn zelfverzonnen alleenheidstraining. Door de ontmoeting met de ongrijpbare Tess, die een groot geheim met zich meedraagt, wordt hij een avontuur in getrokken dat hem doet inzien dat je je familie juist moet koesteren in plaats van ontvluchten. Sam neemt een drastisch besluit waardoor zijn bijzondere vriendschap met Tess op het spel komt te staan en Tess haar leven voorgoed zal veranderen.

De regie van MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS is in handen van Steven Wouterlood en het scenario van Laura van Dijk is gebaseerd op het gelijknamige en bekroonde boek van Anna Woltz. De hoofdrollen worden gespeeld door Sonny van Utteren en Josephine Arendsen, en bijrollen zijn onder meer voor Jennifer Hoffman, Julian Ras, Hans Dagelet, Terence Schreurs, Lizzy van Vleuten, Tjebbo Gerritsma en Suzan Boogaerdt.

MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS is geproduceerd door BIND in coproductie met Ostlicht Filmproduktion (DE) en is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Film Fonds, MDM (DE), The Netherlands Film Production Incentive, Creative Europe Media, CoBO en VPRO. 

MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS draait sinds 3 juli 2019 in de Nederlandse bioscopen en ging eerder dit jaar in première op het filmfestival van Berlijn. Sindsdien heeft de film al vele prijzen gewonnen op verschillende internationale filmfestivals.

Gefeliciteerd cast en crew!

Together 99