Terrestrial Verses
Club Zero
Together 99
Laatste Ronde
Levante
Explanation For Everything
Monk and The Gun, The
Goodbye Julia

Nieuws

zondag 13 oktober 2019

PARASITE winnaars Publieksprijs Parool Film Fest

De vierde editie van Parool Film Fest (Paff) is vandaag afgesloten met de uitreiking van de Paff Publieksprijs. De onderscheiding, een kunstwerk van Jeroen Henneman, werd gewonnen door de film PARASITE van Bong Joon Ho (o.a. bekend van OKJA en SNOWPIERCER). 

Paff, een initiatief van dagblad Het Parool en filmdistributeur September Film, vond dit jaar plaats op vijf locaties in Amsterdam: filmtheaters Cinecenter, Eye Filmmuseum, FC Hyena, Het Ketelhuis en Studio/K.

Ronald Ockhuysen, hoofdredacteur van Het Parool: "Paff is vier jaar geleden opgericht om de kwaliteitsfilm te vieren en dat hebben we ook deze editie weer gedaan. De zalen zaten bomvol, er waren boeiende nagesprekken met regisseurs, en bezoekers laten ons weten dat ze tijdens Paff genieten van de films én de ontspannen festivalsfeer. Ik kijk nu al uit naar volgend jaar. Dat wordt onze eerste lustrumeditie."

PARASITE gaat over de werkloze Ki-taek en zijn gezin, die in een krappe woning een arm bestaan leven. Ze raken bijzonder gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren. Het gezin probeert langzaam maar zeker zijn intrede te doen tot het leven van de familie en heeft daarbij geen moeite met een paar leugentjes om eigen bestwil. Een onverwacht voorval gooit echter roet in het eten, waardoor ze alles op alles moeten zetten om hun nieuwe leven in stand te houden.

De film werd eerder bekroond met de Gouden Palm voor Beste Film op het Filmfestival van Cannes. Filmdistributeur September Film brengt PARASITE op 28 november uit in de bioscoop. Voor meer informatie over Paff ga naar www.paff.nl.
Club Zero