Terrestrial Verses
Club Zero
Together 99
Laatste Ronde
Levante
Explanation For Everything
Monk and The Gun, The
Goodbye Julia

Nieuws

zaterdag 31 augustus 2019

MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS vervolgt zegetocht in het buitenland

De familiefilm MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS vervolgt haar zegetocht in het buitenland. Gisteren werd bekend gemaakt dat de familiefilm van Steven Wouterlood is geselecteerd voor London International Film Festival, dat begin oktober plaatsvindt. Daarna zal de film haar Braziliaanse première beleven op Sao Paulo Film Festival. Naast deze festivalselecties is de film ook verkocht aan Japan en Canada, waar de film binnenkort een bioscooprelease zal krijgen. De film zal ook in de bioscoop uitgebracht worden in Denemarken, Frankrijk, Israël, Noorwegen, Polen, Duitsland, Spanje, Zuid-Korea, Taiwan en voormalig Joegoslavië. Het succes volgt na een reeks festivalselecties waarbij de film inmiddels meer dan 10 internationale prijzen heeft gewonnen. MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS staat op de longlist voor een Gouden Kalf nominatie, en is momenteel nog te zien in de Nederlandse bioscopen.
 
Sonny van Utteren en Josephine Arendsen spelen de hoofdrollen in MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS. Bijrollen zijn voor Julian Ras (Dummie de Mummie), Jennifer Hoffman (De Luizenmoeder), Tjebbo Gerritsma (Brammetje Baas), Suzan Boogaerdt (Zwarte Tulp), Hans Dagelet (De Brief voor de Koning), Terence Schreurs (Hartenstraat) en Guido Pollemans (La Holandesa). De film is gebaseerd op het gelijknamige en bekroonde boek van Anna Woltz.
 
Synopsis
Bang om als jongste van het gezin alleen over te blijven, begint Sam tijdens zijn vakantie op Terschelling vastberaden aan zijn zelfverzonnen alleenheidstraining. Door de ontmoeting met de ongrijpbare Tess, die een groot geheim met zich meedraagt, wordt hij een avontuur in getrokken dat hem doet inzien dat je je familie juist moet koesteren in plaats van ontvluchten. Sam neemt een drastisch besluit waardoor zijn bijzondere vriendschap met Tess op het spel komt te staan en Tess haar leven voorgoed zal veranderen.
 
MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS is een BIND productie in coproductie met VPRO en Ostlicht Filmproduktion (Duitsland) en is tot stand gekomen met steun van Het Nederlands Filmfonds, MDM (Duitsland), CoBO, Netherlands Film Production Incentive en Creative Europe MEDIA.

Club Zero