Memory
Nightwatch - Demons Are Forever
Goodbye Julia
In The Land Of Brothers
Sterben
Langue Étrangère
Handling The Undead

Nieuws

maandag 29 juli 2019

Abbey Hoes, Georgina Verbaan en Eelco Smits in speelfilm BUITEN IS HET FEEST naar de roman van Arthur Japin

Regisseur Jelle Nesna start binnenkort met de opnames van de speelfilm BUITEN IS HET FEEST, naar de roman van Arthur Japin. Voor de hoofdrollen zijn Abbey Hoes, Georgina Verbaan en Eelco Smits gecast. Karen van Holst Pellekaan (DE GELUKKIGE HUISVROUW, JACKIE) schreef het scenario, dat een vrije bewerking is van de roman van Japin.  De opnames vinden plaats van half augustus tot begin oktober.
 
Over de film
De succesvolle zangeres Sonne neemt haar nichtje in huis na de onverwachte dood van haar zus. Om het nichtje te beschermen tegen haar biologische vader Kees die de voogdij eist, moet Sonne voor de rechter haar schokkende familieverleden delen. Met de terugkeer van Kees in haar leven worden de diep weggestopte geheimen over het misbruik tijdens Sonne’s jeugd langzaam weer opgerakeld.
 
Abbey Hoes (PETTICOAT, NENA) vertolkt de hoofdrol Sonne. Georgina Verbaan (KLEM, DE SURPRISE) speelt haar moeder en Eelco Smits (BLOEDVERWANTEN) speelt Kees.
 
Regisseur Jelle Nesna: “Wat mij aantrok in de roman van Arthur Japin, is dat het gaat over veerkracht en hoe je om kan gaan met je lot. Over hoe je door te praten kan veranderen van een slachtoffer in een ervaringsdeskundige. Samen met deze geweldige cast hoop ik met BUITEN IS HET FEEST een universeel verhaal te vertellen over een van de grootste taboes: seksueel misbruik van kinderen in de familiesfeer. Hoe de schaamte en het zwijgen je als slachtoffer nog eenzamer maken. Ik hoop dat ik met de film positieve rolmodellen kan creëren om mensen aan te moedigen te praten over hun ervaringen. Pas als je je geheimen en schaamte deelt, ben je vrij.”
 
Jelle Nesna is afgestudeerd aan de Filmacademie in 1985 als cameraman en regisseur. Voor zijn eindexamenfilm DICHTER BIJ MACHT ontving hij een aanmoedigingsprijs voor Beste Eindexamenfilm. Hij ontwikkelde met Alegri Film HEXAGON: zes muziekfilms geregisseerd door zes verschillende regisseurs. Daarna maakte hij de singleplay ARENDS, over het leven van de dichter Jan Arends, met in de hoofdrol Jeroen Willems. Voor deze film werd hij genomineerd voor een Gouden Kalf voor het beste TV-drama. In 2009 maakte hij zijn eerste speelfilm, CARMEN VAN HET NOORDEN, die een Gouden Kalf kreeg voor Beste Soundtrack. Sinds 2010 werkt Jelle Nesna als Creative Producer samen met productiemaatschappij Rinkel Film. Met producent Reinier Selen van Rinkel Film realiseerde hij o.a. het succesvolle LUCIA DE B. (2014) en RAFAËL (2018).
 
Arthur Japin schreef internationale succesromans waaronder DE ZWARTE MET HET WITTE HART, VASLAV, KOLJA en EEN SCHITTEREND GEBREK. Hij werd vertaald in meer dan 20 talen en ontving veel grote prijzen waaronder de ECI-prijs, de Libris Literatuurprijs en de NS-publieksprijs. MAAR BUITEN IS HET FEEST verscheen in 2012. Deze roman, over een jong meisje dat in zichzelf de kracht vindt om haar verleden te overwinnen, is geïnspireerd op de jeugd van Karin Bloemen.

BUITEN IS HET FEEST  is een productie van Rinkel Film in coproductie met het Belgische Ciné Cri de Coeur en de NTR en wordt ondersteund door Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive, CoBO en de Belgische Tax Shelter.
 
Distributeur September Film brengt de film in 2020 uit in de Nederlandse bioscopen.

In The Land Of Brothers