Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

donderdag 1 september 2011

Geza Weisz, Jeroen Krabbé en Annet Malherbe in Alleen Maar Nette Mensen

Vandaag werd in het College Hotel te Amsterdam bekend gemaakt dat Geza Weisz, Jeroen Krabbé, Annet Malherbe, Sigrid ten Napel en Imanuelle Grives de hoofdrollen zullen vertolken in ALLEEN MAAR NETTE MENSEN. De boekverfilming van het veelbesproken gelijknamige debuut van auteur Robert Vuijsje.

David Samuels komt uit een intellectueel Joods gezin uit het chique Amsterdam Oud-Zuid, maar wordt door zijn uiterlijk vaak voor Marokkaan aangezien. David is een man met een opmerkelijke missie: het vinden van een ghetto fabulous queen met grote tieten en een dikke bil. Zijn ouders en vrienden verklaren hem voor gek, maar David zet zijn zoektocht onverschrokken voort. Deze leidt hem naar de Bijlmer, waar hij na een aantal wilde avonturen bedrogen uit lijkt te gaan komen. Zal David zijn ideale vrouw, een grote donkere seksgodin met booty én brains ooit vinden?

Geza Weisz (Timboektoe, Sterke Verhalen) speelt de rol van David Samuels. Jeroen Krabbé (De Ontdekking van de Hemel, Soldaat van Oranje) en Annet Malherbe (Gooische Vrouwen, De Laatste Dagen van Emma Blank) spelen zijn ouders, Bram en Judith Samuels.  Overige rollen zijn voor Sigrid ten Napel (Naomi), Imanuelle Grives (Rowanda), Maurits Delchot aka rapper Negativ (Ryan) en Belinda van der Stoep (Rita).

Lodewijk Crijns (Loverboy, Met Grote Blijdschap, Turkse Chick) schreef het scenario en regisseert de film. De opnames van ALLEEN MAAR NETTE MENSEN gaan 4 september van start en zullen tot half oktober gaan duren.

ALLEEN MAAR NETTE MENSEN wordt geproduceerd door IDTV Film (Alles is Liefde, Zwartboek, Black Butterflies) in coproductie met BNN en komt tot stand met steun van het Nederlands Fonds voor de Film, het CoBO-fonds en de Suppletieregeling Film Investeringen. Wild Bunch brengt de film op 1 maart 2012 uit in de Nederlandse bioscopen.

Together 99