Memory
Nightwatch - Demons Are Forever
Goodbye Julia
In The Land Of Brothers
Sterben
Langue Étrangère
Handling The Undead

Nieuws

zondag 9 juni 2019

MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS wint Beste Scenario op Goldener Spatz Film Festival

De familiefilm MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS heeft vrijdag de prijs voor Beste Scenario gewonnen op het Goldener Spatz Film Festival in Erfurt, Duitsland. Scenarist Laura van Dijk nam de prijs in ontvangst: "Dit is écht de kers op de taart! Ik heb met zoveel plezier deze film geschreven. Dat we vervolgens ook nog eens al die prijzen winnen had ik niet durven dromen. Het voelt als één groot feest." Producent Joram Willink voegt toe: "Het filmfestival in Erfurt is het grootste filmfestival voor de Duitse jeugdfilm. Het is daarom bijzonder dat we met deze Nederlandse-Duitse film geselecteerd waren voor de competitie. Dat hadden we niet verwacht! De film werd geselecteerd omdat hij in zeer nauwe samenwerking met een Duitse producent is ontwikkeld, geproduceerd en    - binnenkort - gedistribueerd. Voor dit festival is een Duitse dub gemaakt die ook gebruikt wordt voor de release in Duitsland." MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS is vanaf 3 juli in de bioscoop te zien. Op zondag 30 juni vindt er een speciale publiekspremière plaats in meer dan 25 biopscopen waar alle meisjes die Tess heten gratis naartoe kunnen.  

 

MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS is geregisseerd door Steven Wouterlood. Sonny van Utteren en Josephine Arendsen spelen de hoofdrol in de film. Bijrollen zijn voor Julian Ras (Dummie de Mummie), Jennifer Hoffman (De Luizenmoeder), Tjebbo Gerritsma (Brammetje Baas), Suzan Boogaerdt (Zwarte Tulp), Hans Dagelet (De Brief voor de Koning), Terence Schreurs (Hartenstraat) en Guido Pollemans (La Holandesa). MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS is gebaseerd op het gelijknamige en bekroonde boek van Anna Woltz.

Synopsis: 

Bang om als jongste van het gezin alleen over te blijven, begint Sam tijdens zijn vakantie op Terschelling vastberaden aan zijn zelfverzonnen alleenheidstraining. Door de ontmoeting met de ongrijpbare Tess, die een groot geheim met zich meedraagt, wordt hij een avontuur in getrokken dat hem doet inzien dat je je familie juist moet koesteren in plaats van ontvluchten. Sam neemt een drastisch besluit waardoor zijn bijzondere vriendschap met Tess op het spel komt te staan en Tess haar leven voorgoed zal veranderen.

MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS is een BIND productie in coproductie met VPRO en Ostlicht Filmproduktion (Duitsland) en is tot stand gekomen met steun van Het Nederlands Filmfonds, MDM (Duitsland), CoBO, Netherlands Film Production Incentive en Creative Europe MEDIA.

 

 

 

Handling The Undead