Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

zaterdag 1 juni 2019

MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS wint hoofdprijs op Zlín Film Festival

MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS van Steven Wouterlood heeft vrijdagavond de hoofdprijs gewonnen op Zlín Film Festival in Tsjechië: de Golden Slipper voor Best Feature for Children. Steven Wouterlood en hoofdrolspeler Sonny van Utteren waren aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen. Steven Wouterlood: 'Het is heerlijk om te merken dat de film zo goed aanslaat in zoveel landen en culturen. En dat zowel kinderen als volwassenen de film omarmen. Ik kan niet wachten totdat we in de Nederlandse bioscopen draaien.' Sonny van Utteren: 'Ik weet nog goed dat ik auditie deed voor de rol. Ik had toen nooit durven dromen dat de film zo'n succes zou worden. Het is geweldig! De sfeer hier op het festival en de reacties op de film zijn heel goed. Dit is voor mij al het vierde festival waar ik bij mag zijn en het is fantastisch. Al die aandacht die ik krijg, dat went voorlopig nog niet.'  Het is niet de eerste keer dat de film in de prijzen valt. De film heeft in totaal al acht prijzen gewonnen op zeven festivals in Berlijn, New York, Zagreb, Kalininrad (Rusland), Nurnberg (Duitsland) en Kristiansand (Noorwegen). MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS is vanaf 3 juli in de bioscoop te zien. 

Sonny van Utteren en Josephine Arendsen spelen de hoofdrol in de film. Bijrollen zijn voor Julian Ras (Dummie de Mummie), Jennifer Hoffman (De Luizenmoeder), Tjebbo Gerritsma (Brammetje Baas), Suzan Boogaerdt (Zwarte Tulp), Hans Dagelet (De Brief voor de Koning), Terence Schreurs (Hartenstraat) en Guido Pollemans (La Holandesa). MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS is gebaseerd op het gelijknamige en bekroonde boek van Anna Woltz, het scenario is geschreven door Laura van Dijk en de producent is Joram Willink (De Veroordeling, Gluckauf) van BIND.

Synopsis: 
Bang om als jongste van het gezin alleen over te blijven, begint Sam tijdens zijn vakantie op Terschelling vastberaden aan zijn zelfverzonnen alleenheidstraining. Door de ontmoeting met de ongrijpbare Tess, die een groot geheim met zich meedraagt, wordt hij een avontuur in getrokken dat hem doet inzien dat je je familie juist moet koesteren in plaats van ontvluchten. Sam neemt een drastisch besluit waardoor zijn bijzondere vriendschap met Tess op het spel komt te staan en Tess haar leven voorgoed zal veranderen.
                                                                                                                                                                                                      Steven Wouterlood studeerde in 2007 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Zijn eindexamenfilm LOS ontving op het Nederlands Filmfestival de prijs voor beste afstudeerfilm. In 2013 regisseerde Steven de televisiefilm ALLES MAG (BIND), die werd bekroond met een Emmy Award in New York en een TIFF Kids Award in Toronto. In eigen land ontving ALLES MAG de Cinekid Kinderkast Juryprijs en een nominatie voor een Gouden Kalf. In 2015 volgde de jeugdfilm KONINGSDAG (BIND). Hiermee won Steven in Toronto eveneens de TIFF Kids Jury Award en de Jury award in Chicago. In datzelfde jaar regisseerde hij samen met Margien Rogaar de tv-serie ALLEEN OP DE WERELD. Deze serie werd genomineerd voor de Emmy Awards, Prix Jeunesse, Cinekid Kinderkast en TV-Beelden. Daarna volgde een film in virtual reality, SUPERSTAR VR (BIND) die te zien was in een limousine op Cinekid, het Nederlands Film Festival, IDFA en in het Museum voor Beeld & Geluid. MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS is zijn speelfilmdebuut.
                                                                                                                                                                                                        MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS is een BIND productie in coproductie met VPRO en Ostlicht Filmproduktion (Duitsland) en is tot stand gekomen met steun van Het Nederlands Filmfonds, MDM (Duitsland), CoBO, Netherlands Film Production Incentive en Creative Europe MEDIA.
Levante