Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

zondag 17 maart 2019

MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS valt opnieuw in de prijzen op New Yorks Filmfestival

De familiefilm MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS van Steven Wouterlood is zaterdagavond opnieuw in de prijzen gevallen. Op het New York International Children’s Film Festival – het grootste film festival voor kinderen en tieners in Noord-Amerika - werd de film bekroond met de Grand Prize Audience Award voor Best Feature Film. Het is al de derde internationale prijs die de film in de wacht sleept: op het Internationaal Filmfestival Berlijn ontving Wouterlood de 'Special Mention by the International Jury of the Competition Generation KPlus'. Op het KinoKino filmfestival in Zagreb won de film vorige maand de publieksprijs. Inmiddels is de film verkocht aan meerdere landen en zal een bioscooprelease krijgen in Frankrijk, Duitsland, Denemarken, Zweden, Polen en Taiwan. MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS verschijnt in oktober in de Nederlandse bioscopen. 

Sonny van Utteren en Josephine Arendsen spelen de hoofdrol in de film. Bijrollen zijn voor Julian Ras (Dummie de Mummie), Jennifer Hoffman (De Luizenmoeder), Tjebbo Gerritsma (Brammetje Baas), Suzan Boogaerdt (Zwarte Tulp), Hans Dagelet (De Brief voor de Koning), Terence Schreurs (Hartenstraat) en Guido Pollemans (La Holandesa). MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS is gebaseerd op het gelijknamige en bekroonde boek van Anna Woltz, het scenario is geschreven door Laura van Dijk en de producent is Joram Willink (De Veroordeling, Gluckauf) van BIND.

Synopsis: 
Bang om als jongste van het gezin alleen over te blijven, begint Sam tijdens zijn vakantie op Terschelling vastberaden aan zijn zelfverzonnen alleenheidstraining. Door de ontmoeting met de ongrijpbare Tess, die een groot geheim met zich meedraagt, wordt hij een avontuur in getrokken dat hem doet inzien dat je je familie juist moet koesteren in plaats van ontvluchten. Sam neemt een drastisch besluit waardoor zijn bijzondere vriendschap met Tess op het spel komt te staan en Tess haar leven voorgoed zal veranderen.

Steven Wouterlood studeerde in 2007 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Zijn eindexamenfilm LOSontving op het Nederlands Filmfestival de prijs voor beste afstudeerfilm. In 2013 regisseerde Steven de televisiefilm ALLES MAG (BIND), die werd bekroond met een Emmy Award in New York en een TIFF Kids Award in Toronto. In eigen land ontving ALLES MAG de Cinekid Kinderkast Juryprijs en een nominatie voor een Gouden Kalf. In 2015 volgde de jeugdfilm KONINGSDAG (BIND). Hiermee won Steven in Toronto eveneens de TIFF Kids Jury Award en de Jury award in Chicago. In datzelfde jaar regisseerde hij samen met Margien Rogaar de tv-serie ALLEEN OP DE WERELD. Deze serie werd genomineerd voor de Emmy Awards, Prix Jeunesse, Cinekid Kinderkast en TV-Beelden. Daarna volgde een film in virtual reality, SUPERSTAR VR (BIND) die te zien was in een limousine op Cinekid, het Nederlands Film Festival, IDFA en in het Museum voor Beeld & Geluid. Vakblad Variety heeft Steven uitgeroepen tot een van de 10 grootste Europese talenten van 2019. MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS is zijn speelfilmdebuut.

MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS is een BIND productie in coproductie met VPRO en Ostlicht Filmproduktion (Duitsland) en is tot stand gekomen met steun van Het Nederlands Filmfonds, MDM (Duitsland), CoBO, Netherlands Film Production Incentive en Creative Europe MEDIA.

Club Zero