Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

donderdag 29 november 2018

Wereldpremière THE BEAST IN THE JUNGLE tijdens IFFR 2019

Op zondag 27 januari zal THE BEAST IN THE JUNGLE zijn wereldpremière beleven op het International Film Festival Rotterdam in het programmaonderdeel Limelight. De film van regisseur Clara van Gool met hoofdrollen voor Sarah Reynolds en Dane Jeremy Hurst, is een poëtische bespiegeling over tijd, herinnering en sterfelijkheid die het midden houdt tussen dans- en kostuumfilm.

Tegen de achtergrond van een afgelegen Engels landhuis speelt het raadselachtige en epische liefdesverhaal van John Marcher en May Bartram. John gaat door het leven met het voorgevoel dat hem een onheilspellende gebeurtenis zal overkomen. Dit gevoel is zo hevig dat het hem verlamt. De enige aan wie hij dit toevertrouwt is May en zij besluit om samen met hem te wachten. May ontwikkelt gevoelens van ware liefde voor hem. John wordt echter beheerst door zijn onrust en angst, waardoor de liefde tussen hen gedoemd lijkt te mislukken. THE BEAST IN THE JUNGLE is gebaseerd op de gelijknamige novelle van Henry James, geschreven in 1903. In de bewerking strekt het verhaal zich uit van eind negentiende eeuw tot in het heden.
 
Festivaldirecteur Bero Beyer prijst THE BEAST IN THE JUNGLE: “Clara van Gool verwerkt overtuigend literatuur, beweging en beeld in een prachtig verhaal dat ook nog eens ontroert. Een film om naar uit te kijken.”
 
Regisseur Clara van Gool over het festival: “Het verheugt mij zeer dat THE BEAST IN THE JUNGLE zijn wereldpremière beleeft bij het IFFR, het festival bij uitstek voor films die niet in een hokje passen!"

THE BEAST IN THE JUNGLE is geschreven door Clara van Gool, in samenwerking met de Engelse schrijver en dichter Glyn Maxwell. De film is ontwikkeld en geproduceerd door Hanneke Niens en Hans de Wolf van KeyFilm (SOOF, NENA, BEYOND SLEEP, THE REPORTS ON SARAH AND SALEEM) in coproductie met Amour Fou Luxembourg (STYX, ICEMAN, AMOUR FOU). Hoofdrolspelers Sarah Reynolds en Dane Jeremy Hurst dansten voorheen bij respectievelijk Nederlands Dans Theater en Rambert Dance Company Londen.
 
De film werd mede mogelijk gemaakt met steun van het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive, Luxembourg Film Fund, Eurimages en het British Film Institute.
 
THE BEAST IN THE JUNGLE is vanaf 14 maart landelijk te zien in de bioscoop.
 
Limelight
Andere titels van September Film in IFFR’s Limelight-programma, zijn de Britse film BEATS (Brian Welsh), ASAKO I & II (Hamaguchi Ryūsuke), PAJAROS DE VERANO (Ciro Guerra, Cristina Gallego) en ROJO (Benjamín Naishtat).

 

Green Border