Terrestrial Verses
Club Zero
Together 99
Laatste Ronde
Levante
Explanation For Everything
Monk and The Gun, The
Goodbye Julia

Nieuws

vrijdag 26 oktober 2018

VECHTMEISJE wint prijzen op Cinekid Festival

De speelfilm VECHTMEISJE is in de prijzen gevallen op Cinekid Festival. De film heeft zowel de juryprijs als de publieksprijs in de categorie Beste Nederlandse Familiefilm in de wacht gesleept en heeft daarmee twee Cinekid Leeuwen gewonnen. De prijzen werden vanavond in ontvangst genomen door regisseur Johan Timmers en producenten Jan van der Zanden en Ineke Kanters in het Westergastheater in Amsterdam.

VECHTMEISJE gaat over de eigenzinnige en licht ontvlambare Bo (12). Als haar ouders in een vechtscheiding belanden, verhuist ze met haar moeder en broer naar een Amsterdamse buitenwijk. Daar introduceert buurmeisje Joy haar bij de kickboksclub. Ze blijkt een natuurtalent te zijn en mag al snel meedoen aan de Nederlandse kampioenschappen, maar door de scheiding van haar ouders is Bo afgeleid en komt de wedstrijd steeds meer in gevaar. Bo moet leren zich te beheersen en accepteren dat ze niet alles onder controle heeft.

De regie van VECHTMEISJE is in handen van Johan Timmers en het script is geschreven door Barbara Jurgens. De hoofdrollen worden gespeeld door Aiko Beemsterboer, Noa Farinum en Bas Keizer, en bijrollen zijn onder meer voor Imanuelle Grives, Hilde De Baerdemaeker, Ali Ben Horsting en Dioni Jurado-Gomez.

Regisseur Johan Timmers over het winnen van de Cinekid Leeuwen: "Ik ben erg blij met de mooie reacties op de film. En deze prijzen zijn natuurlijk de grote kers op de slagroomtaart! Eigenlijk zijn de prijzen vooral voor hoofdrolspeelsters Aiko en Noa; hun energie, lol en kracht maakt de film tot wat hij is.”

VECHTMEISJE is geproduceerd door The Film Kitchen in coproductie met A Private View en is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Film Fonds, The Netherlands Film Production Incentive, het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), CoBO en AVROTROS.
 
VECHTMEISJE draait sinds 18 oktober 2018 in de Nederlandse bioscopen en ging eerder dit jaar in première op het Nederlands Film Festival.

Levante