Successeur, Le
Promised Land, The
Evil Does Not Exist
Chimera, La
Green Border
Terrestrial Verses

Nieuws

maandag 13 augustus 2018

Tienerfilm VECHTMEISJE in première op het Nederlands Film Festival

Op zondag 30 september gaat de speelfilm VECHTMEISJE van regisseur Johan Timmers in première op het Nederlands Film Festival.  VECHTMEISJE is een film voor tieners en hun ouders en gaat over de 12-jarige Bo, die een natuurtalent in kickboksen blijkt te zijn. Hoofdrollen zijn voor Aiko Beemsterboer, Noa Farinum en Bas Keizer en bijrollen zijn onder andere weggelegd voor Imanuelle Grives, Hilde De Baerdemaeker, Ali Ben Horsting en Dioni Jurado Gomez.

Als haar ouders in een vechtscheiding belanden, verhuist de eigenzinnige en licht ontvlambare Bo (12) met haar moeder en broer naar een Amsterdamse buitenwijk. Daar introduceert buurmeisje Joy haar bij de kickboksclub. Ze blijkt een natuurtalent te zijn en mag al snel meedoen aan de Nederlandse kampioenschappen, maar door de scheiding van haar ouders is Bo afgeleid en komt de wedstrijd steeds meer in gevaar. Bo moet leren zich te beheersen en accepteren dat ze niet alles onder controle heeft.

Regisseur Johan Timmers, maker van televisiedrama’s zoals VOLGENS JACQUELINE en lange speelfilms WONDERBROEDERS, LOENATIK, TE GEK, over VECHTMEISJE: “De twee hoofdrolspeelsters zijn ongelofelijke talenten. Zij hebben een enorme energie en levenslust. Zij bevestigden mijn keuze om van VECHTMEISJE een volwassen, krachtige film te maken.” Het script van VECHTMEISJE is geschreven door Barbara Jurgens.

Claire van Daal, programmeur film en televisie bij het Nederlands Film Festival: “VECHTMEISJE ontroert én is spannend, met een goed gekozen arena waarin jongeren de hoofdrollen bezetten. Aiko Beemsterboer, pas 15, combineert stoerheid en kwetsbaarheid uitstekend. Bas Keizer bewijst na COBAIN opnieuw zijn talent. Noa Farinum is een welkom nieuw gezicht in de filmwereld maar ondanks haar jonge leeftijd al een oude bekende in het kickboksen.”

VECHTMEISJE is geproduceerd door The Film Kitchen in coproductie met A Private View  en is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Film Fonds, The Netherlands Film Production Incentive, het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), CoBO en AVROTROS.

De 38e editie van het Nederlands Film Festival vindt plaats van donderdag 27 september tot en met vrijdag 5 oktober 2018. Tickets voor première van VECHTMEISJE op 30 september zijn hier verkrijgbaar.
 
September Film zal de film op 18 oktober 2018 in de Nederlandse bioscopen uitbrengen.

Promised Land, The