Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

donderdag 19 juli 2018

MY FOOLISH HEART over jazzlegende Chet Baker in première op het NFF

MY FOOLISH HEART van scenarist/regisseur Rolf van Eijk en co-scenarist Roelof Jan Minneboo beleeft op zaterdag 29 september 2018 zijn Nederlandse première tijdens het Nederlands Film Festival (NFF) in Utrecht. Het NFF heeft de film tevens geselecteerd voor het competitieprogramma Forum van de Regisseurs. De hoofdrollen worden vertolkt door Gijs Naber en de Ierse muzikant en acteur Steve Wall. Bijrollen zijn weggelegd voor onder andere Raymond Thiry, Arjan Ederveen en Paloma Aguilera Valdebenito.

MY FOOLISH HEART gaat over de laatste dagen van de legendarische jazzmuzikant Chet Baker die in 1988 op mysterieuze wijze in Amsterdam om het leven kwam.
 
Rolf van Eijk (1983) studeerde in 2007 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht met zijn internationaal gelauwerde film HEMEL BOVEN HOLLAND, een film over de radicalisering van Mohammed B. Zijn televisiefilm VAST won verschillende prijzen, waaronder een Gouden Kalf voor Beste Televisiedrama. In 2014 maakte Rolf de televisiefilm T.I.M. – THE INCREDIBLE MACHINE, die op TIFF Kids in Toronto zijn internationale première beleefde en daarna werd geselecteerd voor verscheidene festivals.
 
Rolf van Eijk: “Met MY FOOLISH HEART wil ik mijn Chet Baker gevoel delen met het publiek – Chets muziek is transcendent, je kunt jezelf erin verliezen.”
 
MY FOOLISH HEART is een productie van Pupkin in coproductie met de VPRO en is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds, het Mediafonds, en de Netherlands Film Production Incentive. Distributeur September Film brengt de film op 1 november 2018 uit in de Nederlandse bioscopen.

De 38e editie van het Nederlands Film Festival vindt plaats van donderdag 27 september tot en met vrijdag 5 oktober 2018. Met het Forum van de Regisseurs biedt het NFF een podium aan makers met een uniek stemgeluid en eigenzinnige visie. Tickets voor de vertoning van MY FOOLISH HEART op 1 oktober zijn hier verkrijgbaar.

Together 99