Successeur, Le
Promised Land, The
Evil Does Not Exist
Chimera, La
Green Border
Terrestrial Verses

Nieuws

donderdag 12 juli 2018

Opnames voor familiefilm MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS van start

Regisseur Steven Wouterlood en producent Joram Willink van BIND starten deze week met de opnames van de bioscoopfilm MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS. De film is gebaseerd op het gelijknamige en bekroonde boek van Anna Woltz en het scenario is geschreven door Laura van Dijk. Belangrijke bijrollen zijn voor Julian Ras (DUMMIE DE MUMMIE) en Jennifer Hofman (DE LUIZENMOEDER) en de hoofdrollen worden vertolkt door Sonny Coops van Utteren (Sam) en Josephine Arendsen (Tess). Daarnaast zijn Suzan Boogaerdt (ZWARTE TULP), Tjebbo Gerritsma (ZWARTBOEK), Hans Dagelet (DE BRIEF VOOR DE KONING), Lizzy van Vleuten (ONDER HET HART) en Terrence Schreurs (HARTENSTRAAT) te zien in de film. De opnames zijn van half juli tot eind augustus en vinden plaats op Terschelling.
 
Over de film
Bang om als jongste van de familie alleen over te blijven, begint Sam tijdens zijn vakantie op Terschelling vastberaden aan zijn zelfverzonnen alleenheidstraining. Maar door de ontmoeting met de ongrijpbare Tess, die een groot geheim met zich meedraagt, wordt hij een avontuur in getrokken dat hem doet inzien dat je je familie juist moet koesteren in plaats van ontvluchten. Sam neemt een drastisch besluit waardoor zijn bijzondere vriendschap met Tess op het spel komt te staan en Tess’ leven voorgoed zal veranderen.
 
Steven Wouterlood studeerde in 2007 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Zijn eindexamenfilm LOS ontving op het Nederlands Filmfestival de prijs voor beste afstudeerfilm. In 2013 regisseerde Steven de televisiefilm ALLES MAG (BIND/VPRO), die werd bekroond met een Emmy Award in New York en een TIFF Kids Award in Toronto. In eigen land ontving ALLES MAG de Cinekid Kinderkast Juryprijs en een nominatie voor een Gouden Kalf. In 2015 volgde de jeugdfilm KONINGSDAG (BIND/NTR). Hiermee won Steven in Toronto eveneens de TIFF Kids Jury Award en de Jury award in Chicago. In datzelfde jaar regisseerde hij samen met Margien Rogaar de tv-serie ALLEEN OP DE WERELD. Deze serie werd genomineerd voor de Emmy Awards, Prix Jeunesse, Cinekid Kinderkast en TV-Beelden. Daarna volgde een film in virtual reality, SUPERSTAR VR (BIND/VPRO) die te zien was in een limousine op Cinekid, het Nederlands Film Festival, IDFA en in het Museum voor Beeld & Geluid. MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS is Stevens speelfilmdebuut.

MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS is gebaseerd op het gelijknamige boek van Anna Woltz, dat werd vertaald in zeven talen en waarvan meer dan 15.000 exemplaren werden verkocht. Het boek werd tevens bekroond met de Vlag en Wimpel. Anna Woltz schreef als vijftienjarige een jaar lang columns voor de Volkskrant over haar leven op school. Die stukjes werden gebundeld in het boekje OVERLEVEN IN 4B. Twee jaar later was haar eerste kinderboek klaar. Inmiddels heeft ze 22 boeken op haar naam staan, die worden gewaardeerd door kinderen én volwassenen: HONDERD UUR NACHT werd vermeld door het DWDD-leespanel, bekroond met de Nienke van Hichtum-prijs en genomineerd voor tal van andere prijzen. Verder won Anna Woltz de Gouden Griffel, de Zilveren Griffel en de Thea Beckmanprijs.

Producent BIND ontwikkelt en produceert films die een krachtig middel blijken om hedendaagse onderwerpen op intrigerende of verrassende wijze te verbeelden. Producenten Joram Willink en Piet-Harm Sterk willen hiermee een effectieve verbinding tot stand brengen tussen geëngageerde filmmakers en hun publiek. BIND won met hun producties een prachtige variatie aan prijzen; International Emmy® Award voor de jeugdfilm ALLES MAG, drie Best Event Awards World en zes Gouden Kalveren: Ariane Schluter voor beste actrice in de tv-film EEN GOED LEVEN, Majd Mardo en George Tobal voor beste acteurs in de TV film JUNGLE, en vier Gouden Kalveren voor de bioscoopfilm GLUCKAUF, waaronder die voor beste film.

MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS is een productie van BIND in coproductie met de VPRO en Ostlicht Filmproduktion en met steun van Het Nederlands Filmfonds, CoBO, Netherlands Film Production Incentive, Creative Europe / MEDIA en MDM (Duitsland).
 
Distributeur September Film zal de film in 2019 in de Nederlandse bioscopen uitbrengen.

Chimera, La