Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

donderdag 19 april 2018

THE HOUSE THAT JACK BUILT en THE WILD PEAR TREE toegevoegd aan selectie Cannes Film Festival

THE HOUSE THAT JACK BUILT van Lars von Trier (buiten competitie) en THE WILD PEAR TREE van Nuri Bilge Ceylan (competitie) zijn toegevoegd aan de selectie van Cannes Film Festival. Dit heeft directeur Thierry Frémaux vandaag bekendgemaakt. 

Met THE HOUSE THAT JACK BUILT is Lars von Trier na zeven jaar afwezigheid weer terug in Cannes. De film speelt zich af in de jaren '70 in de Verenigde Staten en volgt over een periode van 12 jaar de ontwikkeling van de uiterst intelligente seriemoordenaar Jack, die elke moord als een kunstwerk op zich ziet. Hoofdrollen zijn voor Matt Dillon (Wayward Pines, Crash), Bruno Ganz (Der Untergang) en Uma Thurman (Nymphomaniac, Pulp Fiction).

De Turkse filmmaker Nuri Bilge Ceylan won in 2014 de Gouden Palm voor Winter Sleep. Met zijn nieuwste film THE WILD PEAR TREE is hij opnieuw geselecteerd voor de competitie. De film vertelt het verhaal van Sinan, die een passie heeft voor literatuur en altijd al schrijver heeft willen worden. Wanneer hij terugkeert naar zijn geboortedorp op het Turkse platteland, zet hij alles op alles om geld bijeen te schrapen om zijn boek te kunnen publiceren. Maar de schulden van zijn vader halen hem in.

Beide films zullen later dit jaar uitgebracht worden in de Nederlandse bioscopen. De 71e editie van het festival vindt plaats van 8 tot 19 mei 2018.

 

Levante