Terrestrial Verses
Club Zero
Together 99
Laatste Ronde
Levante
Explanation For Everything
Monk and The Gun, The
Goodbye Julia

Nieuws

woensdag 7 februari 2018

Zilveren Leeuw-winnaar Xavier Legrand bezoekt Nederland

Xavier Legrand, winnaar van de Zilveren Leeuw voor Beste Regie op het Internationale Filmfestival van Venetië, brengt op vrijdag 16 februari een bezoek aan Nederland. De Franse regisseur is in de avond aanwezig bij een voorpremière van zijn debuutfilm JUSQU’À LA GARDE in bioscoop De Filmhallen in Amsterdam. Kaarten hiervoor zijn verkrijgbaar via www.filmhallen.nl.

In JUSQU'À LA GARDE besluit Miriam tijdens de scheidingsprocedure van haar man de volledige voogdij over hun zoon Julien aan te vragen. Wanneer de rechter besluit om een gedeelde voogdij toe te kennen, voelt Julien zich verscheurd tussen zijn ouders. Als beschermengel van zijn moeder voor zijn jaloerse vader, doet Julien zijn best de goede vrede te bewaren om zo het ergst denkbare te voorkomen.

Naast de Zilveren Leeuw sleepte Xavier Legrand op het filmfestival van Venetië ook de Luigi De Laurentiis Award voor Beste Debuutfilm in de wacht. Op het Internationale Filmfestival van San Sebastian werd zijn film tevens bekroond met de publieksprijs voor Beste Europese Film.

JUSQU'À LA GARDE is vanaf 1 maart te zien in de Nederlandse filmtheaters en bioscopen.

Together 99