Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

maandag 29 januari 2018

David Wristers, Marcel Hensema en Loes Haverkort in nieuwe speelfilm GOUD

David Wristers, Marcel Hensema en Loes Haverkort spelen de hoofdrollen in de nieuwe Nederlandse speelfilm GOUD, over de gezamenlijke droom van de jonge talentvolle turner Timo en zijn veeleisende invalide vader Ward om ooit Olympisch goud te winnen. GOUD is het speelfilmdebuut van regisseur Rogier Hesp, naar een scenario van Anne Hofhuis (Alleen op de Wereld – genomineerd voor een Emmy). De opnames zijn deze week van start gegaan en duren t/m 20 maart.
 
Synopsis:
De jonge turnbelofte Timo en zijn gehandicapte vader Ward delen één grote droom: goud halen op de Olympische Spelen. Maar als Timo fysiotherapeute Irene ontmoet, raken nieuwe, heftige gevoelens in strijd met Timo's toewijding aan zijn vader en de Olympische 'opdracht'.
 
De rol van Timo wordt gespeeld door David Wristers, een 18 jarige turner uit de eredivisie en een voormalig Nederlands Kampioen bij de junioren. Met GOUD maakt hij zijn acteerdebuut. Zijn vader Ward wordt gespeeld door Marcel Hensema (Hollands Hoop), en Loes Haverkort (Rendez-Vous, Schneider vs. Bax) vertolkt de rol van Irene. Andere rollen zijn weggelegd voor o.a. Peter Blok (Cloaca, Zwartboek) en Malou Gorter (Borgen). 
 
Rogier Hesp (1985) studeerde in 2008 af aan de Nederlandse Film Academie met zijn afstudeerfilm UITZICHT. De film werd bekroond met de Nassenstein Startprijs 2008 voor beste fictieproject van de Nederlandse Filmacademie. Voor TomTom regisseerde hij de commercial ‘Robbery’ waarmee hij werd geselecteerd voor de shortlist van de Young Directors Award in Cannes. In 2014 maakte hij de One Night Stand-film KETAMINE (met een hoofdrol voor Jonas Smulders). In 2015 won zijn commercial ‘Buddyhond’ van de KNGF Geleidehonden de Gouden Loeki voor Beste Nederlandse reclame van het jaar. GOUD is zijn eerste lange speelfilm.

 
GOUD is een productie van BALDR Film van Frank Hoeve en Katja Draaijer (Broers, Those who feel the Fire Burning), in coproductie met de NTR, en komt tot stand met steun van Nederlands Film Fonds, NPO Fonds, CoBO en Netherlands Film Production Incentive, in het kader van De Oversteek. Distributeur September Film brengt GOUD later dit jaar uit in de bioscoop.

Levante