Terrestrial Verses
Club Zero
Together 99
Laatste Ronde
Levante
Explanation For Everything
Monk and The Gun, The
Goodbye Julia

Nieuws

donderdag 30 november 2017

Wereldpremière DORST van Saskia Diesing tijdens IFFR 2018

Op maandag 29 januari presenteert International Film Festival Rotterdam (IFFR) de feestelijke wereldpremière van DORST van Saskia Diesing, naar de gelijknamige roman van Esther Gerritsen (Uitgeverij De Geus). Filmmaker Diesing en co-scenarist Gerritsen zijn beiden aanwezig, net als hoofdrolspelers Simone Kleinsma (Was getekend, Annie M.G. Schmidt) en Elise van ’t Laar (Tussen 10 en 12, Ramses), de moeder en dochter in de film die ondanks welgemeende pogingen maar moeilijk tot toenadering komen. DORST is ontwikkeld en geproduceerd door Hanneke Niens en Hans de Wolf van KeyFilm (Soof, Nena, Beyond Sleep) en zal onderdeel zijn van het Limelight-programma van IFFR.

De rusteloze en impulsieve jonge vrouw Coco loopt plotseling haar moeder Elisabeth tegen het lijf, die sinds het vertrek van haar man en dochter twintig jaar geleden juist een prettig voorspelbaar bestaan leidt. Als Elisabeth tussen neus en lippen door vertelt dat ze terminaal ziek is, ziet Coco een nieuw doel voor ogen: haar moeder verzorgen tot het bittere eind. Coco hunkert naar erkenning, Elisabeth verbergt haar weerstand, en zo stuntelen de gemankeerde personages ondanks goede bedoelingen door tragikomische situaties.

Volgens festivaldirecteur Bero Beyer, die de film persoonlijk heeft geselecteerd, biedt DORST een “frisse kijk op de moeder-dochterrelatie”. De film weet volgens Beyer “ironie, tragedie en menselijkheid moeiteloos te verbinden, dankzij een ijzersterke cast en een dwarse blik op leven en dood.” Diesing, Gerritsen en KeyFilm ontwikkelden eerder samen het script van de film NENA die twee Gouden Kalveren won. De samenwerking met Esther voelde voor Diesing vanzelfsprekend: “Wij zien vaak de humor, tragiek en absurditeit in dezelfde dingen. Ik ben zeer vereerd dat onze film DORST nu zijn première mag beleven op dit prachtige filmfestival.”

Naast Diesing, Gerritsen, Kleinsma en van 't Laar, zullen ook medespelers Leopold Witte, Stefan de Walle, Margôt Ros en Patrick Stoof op maandag 29 januari de wereldpremière bijwonen in Rotterdam.

DORST is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds, het Abraham Tuschinski Fonds en Chios Investments. Vanaf 15 maart is DORST landelijk te zien in de bioscoop.

Together 99