Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

woensdag 19 januari 2011

TAMBIÉN LA LLUVIA op Oscar shortlist Beste Buitenlandse Film

The Academy heeft afgelopen dinsdag bekend gemaakt dat TAMBIEN LA LLUVIA (Even the Rain) van Icíar Bollaín geselecteerd is voor de Oscar shortlist Beste Buitenlandse Film.

Idealist Sebastian besluit een film te maken over een van werelds meest iconische figuren: Christopher Columbus. Sebastian is vastberaden de mythe over de komst van de Westerse beschaving in Amerika voor eens en altijd te veranderen. Zijn film zal duidelijk maken wat Columbus werkelijk heeft veroorzaakt: goudkoorts, slavernij en geweld tegen protesterende indianen. De producent besluit in Bolivia te gaan draaien, het goedkoopste en meest ‘indiaanachtige' land in Latijns-Amerika.

De gemeente van Cochabamba heeft echter andere zaken aan het hoofd naast de komst van de filmploeg, namelijk de watervoorraad die volledig geprivatiseerd is en verkocht is aan een Amerikaanse multinational. Onrust en geweld nemen hierdoor toe met als gevolg de Boliviaanse water oorlog. 500 jaar na Columbus vindt er opnieuw een strijd plaats in het gebied, dit keer niet over goud, maar over water.

De nominaties van de 83ste Academy Awards worden bekend gemaakt op 25 januari en de Oscars zullen op 27 februari worden uitgereikt. Wild Bunch brengt Tambien la Lluvia met o.a. Gael Garcia Bernal, op 5 mei uit in de Nederlandse bioscopen.

 

 

 

 

 

Club Zero