Together 99
Salem
Levante
Explanation For Everything
Monk and The Gun, The
Goodbye Julia
Nightwatch - Demons Are Forever

Nieuws

zaterdag 28 oktober 2017

Jeudgfilm TSCHICK winnaar MovieZone CineKid Award 2017

Jeudgdfilm Tschick, geregisseerd door Fatih Akin (o.a. Auf der anderen seite; Soulkitchen), heeft de MovieZone Cinekid Award 2017 gewonnen. De jury maakt dat gisteren bekend tijdens de Cinekid Film & Televisie Prijsuitreiking in het Westergastheater in Amsterdam. Naast een beeldje maakt de film daarmee tevens kans om opgenomen te worden in het educatieprogramma van EYE. Met de feestelijke prijsuitreiking is een einde gekomen aan de 31e editie van Cinekid Festival.

De Cinekid MovieZone-Jury over de jeugdfilm: ‘TSCHICK is de winnaar dankzij zijn overtreffende, ongelooflijk grappige en sterke verhaallijn. Het begint al groot en gaat van hot naar her; van overleven tot liefde en van actie tot komedie. De film wordt steeds verrassender. De plotselinge grappige situaties zorgen dat je door blijft kijken. De prachtig bijpassende muziek maakt de scenes helemaal af. Het is absoluut geen chique film, maar bad-ass. Kijken dus. Tschick!’

Over de film:
Terwijl zijn moeder in een afkickkliniek zit en zijn vader op een zogenaamde zakenreis met zijn assistent is, brengt Maik zijn zomervakantie verveeld en alleen door in de villa van zijn ouders. Totdat hij Tschick ontmoet, de rebelse zoon van een Russische immigrant. Tschick is niet van plan zich te vervelen deze zomer. Hij steelt een auto met het doel zo ver mogelijk bij Berlijn vandaan te komen en neemt Maik mee. Het begin van een wild avontuur waarbij beide jongens een zomer beleven om nooit meer te vergeten.

TSCHICK draait op dit moment in 10 Nederlandse bioscopen.

 

 

Monk and The Gun, The