Levante
Explanation For Everything
Monk and The Gun, The
Fucking Åmål (pride re-release)
Goodbye Julia
Nightwatch - Demons Are Forever
Memory

Nieuws

vrijdag 20 oktober 2017

Johan Timmers start met opnames jeugdfilm VECHTMEISJE

Regisseur Johan Timmers (Loenatik, Te Gek!, Wonderbroeders) start deze week met de opnames van zijn nieuwe jeugdfilm VECHTMEISJE, naar een scenario van Barbara Jurgens (First Mission, Amazones). De hoofdrol wordt  vertolkt door het jonge talent Aiko Beemsterboer, die eerder te zien was in Hotel de Grote L. en Onze Jongens. Hilde De Baerdemaeker (De Zaak Alzheimer) en Ali Ben Horsting (SpangaS, Zwarte Tulp) spelen haar ouders. Imanuelle Grives (Vechtershart, Alleen Maar Nette Mensen) kruipt in de rol van haar bokstrainer. Ook Bas Keizer (Cobain), Noa Farinum en Dioni Jurado Gomez (B-Brave) zijn te zien in de film. De opnames vinden plaats in Amsterdam en omstreken en duren tot en met 19 december 2017.

Over de film:
Als haar ouders in een vechtscheiding belanden, verhuist de eigenzinnige en licht ontvlambare Bo (12) met haar moeder en broer naar een Amsterdamse buitenwijk. Daar introduceert buurmeisje Joy haar bij de kickboks-club. Ze blijkt een natuurtalent te zijn en mag al snel meedoen aan de Nederlandse kampioenschappen, maar door de scheiding van haar ouders is Bo afgeleid en komt de wedstrijd steeds meer in gevaar. Bo moet leren zich te beheersen en accepteren dat ze niet alles onder controle heeft.

VECHTMEISJE wordt geproduceerd door Ineke Kanters en Jan van der Zanden van The Film Kitchen (Oude Liefde, Onder Het Hart, Kauwboy, Verdwijnen). VECHTMEISJE is een coproductie met het Belgische productiehuis A Private View en AVROTROS. De film komt tot stand met steun van het Nederlands Film Fonds, Netherlands Film Production Incentive, CoBO, Abraham Tuschinski Fonds, Eurimages (Development Award), Vlaams Audiovisueel Fonds, Casa Kafka en de Belgische Tax Shelter.
 
Distributeur September Film zal de film in 2018 in de Nederlandse bioscopen uitbrengen.

Goodbye Julia