Mijn Vader Is Een Vliegtuig
Sweetness in the Belly
Never Gonna Snow Again
Beginning
zondag 26 september 2021
maandag 9 augustus 2021
maandag 15 maart 2021
maandag 17 januari 2011
Pierre Bokma in hoofdcompetitie Berlinale

De coproductie SCHLAFKRANKHEIT van IDTV Film is geselecteerd voor de hoofdcompetitie van het komende film festival van Berlijn (10-20 februari). Pierre Bokma vertolkt daarin de hoofdrol (Cloaca, De Uitverkorene, Ober, Interview). In aanwezigheid van cast en crew zal de film zaterdag 12 februari in première gaan in het Berlinale Palast. Wild Bunch brengt de film in de zomer van 2011 uit in de Nederlandse bioscopen.

SCHLAFKRANKHEIT is de tweede film van regisseur Ulrich Köhler en gaat over een ontwikkelingswerker, Ebbo Velten (Pierre Bokma), die in Kameroen een centrum voor Afrikaanse slaapziekte leidt. Zijn vrouw (Jenny Schilly) wil terug naar Duitsland en terug naar hun 17-jarige dochter (Maria Miller) die daar op een internaat woont. Ebbo wordt geconfronteerd met een onmogelijke keuze; zijn leven vol vrijheid in Afrika opgeven en terugkeren naar Duitsland - of zijn geliefde vrouw kwijtraken. Schlafkrankheit vertelt het verhaal van een man die zichzelf tussen twee werelden verliest.

De film is geproduceerd door Komplizen film (Duitsland) in co productie met IDTV Film (Nederland) en Why Not Productions (Frankrijk) en kwam tot stand met steun van Het Nederlands Fonds voor de Film.