Terrestrial Verses
Club Zero
Together 99
Laatste Ronde
Levante
Explanation For Everything
Monk and The Gun, The
Goodbye Julia

Nieuws

maandag 4 september 2017

KeyFilm en September Film Production gaan strategische alliantie aan

September Film Production heeft een belang in KeyFilm verworven waarmee partijen hun expertise bundelen om de internationale positie en coproducties van KeyFilm verder uit te bouwen.

Pim Hermeling: “Inspelend op de internationale veranderingen in de landen om ons heen was September Film op zoek naar een strategische partner waarmee haar ambities als internationaal (co) producent uitgevoerd konden worden. KeyFilm is dan ook een gedroomde partner. Het bedrijf weet zich te onderscheiden met haar artistieke- en commerciële successen en heeft derhalve zowel nationaal als internationaal een positie verworven die we nu samen doorontwikkelen.”

“De jarenlange samenwerking tussen de twee bedrijven heeft nu geresulteerd in een alliantie waarbij de expertise van distributie, productie en creativiteit samenkomen. Het internationale netwerk van Pim ondersteunt de ambitie van Hans de Wolf en mij om internationaal op hoog niveau coproducties aan te gaan. Ik kijk dan ook erg uit naar deze nieuwe samenwerking.” aldus producent Hanneke Niens.

Hanneke Niens houdt de dagelijkse leiding over het bedrijf, dat met deze verbinding in September Film Production een nieuwe mede-aandeelhouder heeft gekregen. Hans de Wolf, samen met Hanneke Niens oprichter van KeyFilm, blijft als creatief producent.

Recente KeyFilm (co)producties zijn Soof & Soof 2 (14 miljoen box office), Nena (Berlinale 2015, Generation Jury Award), Beyond Sleep (openingsfilm IFFR 2016) en The Idol (Toronto 2016). Komende releases zijn o.a. Dorst van Saskia Diesing en Esther Gerritsen, met in de hoofdrollen Simone Kleinsma en Elise van ’t Laar en de Palestijns-Mexicaans-Nederlandse coproductie The Reports on Sarah and Saleem.

Club Zero