Levante
Explanation For Everything
Monk and The Gun, The
Fucking Åmål (pride re-release)
Goodbye Julia
Nightwatch - Demons Are Forever
Memory

Nieuws

woensdag 16 augustus 2017

BEYOND WORDS van Urszula Antoniak geselecteerd voor Toronto International Film Festival

De speelfilm BEYOND WORDS van Urszula Antoniak (Nothing Personal, Code Blue)  is geselecteerd voor het Toronto International Film Festival, en beleeft hiermee zijn wereldpremière op het prestigieuze festival. De hoofdrollen worden vertolkt door de Poolse acteurs Jakub Gierszal (Shooting Star 2012), Andrzej Chyra (In The Name Of) en de Duitse acteur Christian Löber.

 

Synopsis:

Niets aan Michael (Jakub Gierszal), een jonge en succesvolle advocaat in Berlijn, geeft blijk van zijn Poolse wortels. De plotselinge komst van zijn doodgewaande vader (Andrzej Chyra) stort Michael in een existentiële crisis. Na zijn vaders vertrek, kan Michael zijn leven als Duitser niet meer volhouden.


BEYOND WORDS is de vierde speelfilm van Urszula Antoniak. In 2009 debuteerde zij met het veelbekroonde NOTHING PERSONAL, winnaar van Locarno International Filmfestival en tevens bekroond  met vier Gouden Kalveren waaronder die voor Beste Speelfilm. Haar tweede film CODE BLUE ging in première tijdens het Cannes Film Festival waar de film te zien was in het onderdeel Quinzaine des Realisateurs.


BEYOND WORDS is geproduceerd door Family Affair Films (Floor Onrust en Noortje Wilschut) in coproductie met het gerenommeerde Poolse productiebedrijf Opus Film, bekend van onder meer Oscar winnaar IDA (2015), en is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds, de Nederlandse Film Production Incentive, het Pools Film Instituut, Lodz Film Commission en Eurimages. Distributeur September Film brengt BEYOND WORDS in 2018 uit in de bioscoop.

September Film op TIFF
Naast BEYOND WORDS zijn ook TULIPANI (Mike van Diem), VERDWIJNEN (Boudewijn Koole), THE FLORIDA PROJECT (Sean Baker), CUSTODY (Xavier Legrand), FOXTROT (Samuel Maoz), ON BODY AND SOUL (Ildikó Enyedi), DARK RIVER (Clio Barnard) en LAS HIJAS DE ABRIL (Michel Franco) geselecteerd voor het festival. BORG/MCENROE (Janus Metz) is de openingsfilm van het festival. Toronto International Film Festival vindt plaats van 7-17 september 2017.

Monk and The Gun, The