Terrestrial Verses
Club Zero
Together 99
Laatste Ronde
Levante
Explanation For Everything
Monk and The Gun, The
Goodbye Julia

Nieuws

maandag 6 maart 2017

Rutger Hauer, Martin Koolhoven en Joost van Ginkel voegen zich bij regieteam ROTTERDAM, I LOVE YOU

Aan het regieteam van de caleidoscopische internationale speelfilm Rotterdam, I Love You zijn drie regisseurs toegevoegd: Hollywoodlegende Rutger Hauer, Martin Koolhoven (Brimstone) en Joost van Ginkel (The Paradise Suite). Zij zullen elk een segment in de speelfilm regisseren. Dit werd door Matt Jaems en Joeri Pruys, de producenten van de film, bekend gemaakt op een persconferentie in hotel nhow Rotterdam, accommodatiepartner van de film.

Rotterdam, I Love You is het eerstvolgende deel in de Cities of Love-filmserie, waarin door een keur aan filmmakers een ode wordt gebracht aan de betreffende wereldstad. Eerdere delen in deze filmreeks waren de bekende en succesvolle films Paris je t'aime (2006) en New York, I Love You (2009). Rotterdam is de volgende stad die wereldwijd in de schijnwerpers komt te staan, en waarin elf regisseurs, samen met een internationale cast, hun verhaal zullen vertellen, geheel gefilmd in Rotterdam.

De aangekondigde drie regisseurs hebben elk een sterk internationaal profiel. Martin maakt momenteel internationaal furore met zijn epische western Brimstone, waarin Guy Pearce en Carice van Houten enkele van de hoofdrollen spelen. Joost van Ginkel zette zichzelf met mozaïekfilm The Paradise Suite wereldwijd op de kaart als filmmaker. En Rutger Hauer is, naast regisseur, acteur in films als Blade Runner en Batman Begins. De drie regisseurs voegen zich bij Atom Egoyan, Paula van der Oest, Barry Atsma, Koen Mortier en Shariff Nasr, die al eerder aangekondigd werden. De namen van de andere drie regisseurs worden aangekondigd in de aanloop naar de shoot deze zomer.

De aankondiging werd gedaan op de Story Conference die voor de film is georganiseerd, een speciaal event in hotel nhow Rotterdam waar de regisseurs samen kwamen om zich te laten inspireren door de stad en de verschillende verhalen binnen de film verder te ontwikkelen onder begeleiding van de producenten in Nederland en de initiator van de wereldwijde serie, Emmanuel Benbihy, die hiervoor speciaal is overgevlogen uit Shanghai. Ook de burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, was aanwezig om de regisseurs over zijn stad te vertellen. Ook gaf het Rotterdams Philharmonisch Orkest een privéconcert tijdens de Story Conference. Speciaal voor de gelegenheid is door componist Clement Ishmael een stuk geschreven genaamd Rotterdam, I Love You, dat zijn eerste uitvoering kreeg in aanwezigheid van de regisseurs.

De regisseurs zijn de afgelopen dagen sterk geïnspireerd geraakt door de stad. Paula van der Oest, Oscargenomineerde voor Zus & Zo en recent bekend van de films Lucia de B. en Tonio: “We hebben een tour door de stad gekregen en het was fascinerend om Rotterdam zo te ervaren. Ik woon in Amsterdam, maar ik overweg nu om naar Rotterdam te verhuizen.” Atom Egoyan, tweevoudig Oscargenomineerde: “This city is almost like a utopic place. Mr. Aboutaleb is a beacon of hope.”

Rotterdam, I Love You zal het echte Rotterdam, in al zijn ruwe schoonheid, tonen aan de wereld. De film wordt geproduceerd door Matt Jaems en Joeri Pruys in samenwerking met Jeroen Beker (Submarine), September Film Productions, Czar (België) en Glass Man Films (GB). Rotterdam, I Love You zal in de zomer van 2017 worden gefilmd. Distributeur September Film brengt de film in 2018 uit in de bioscoop. 

Green Border