Successeur, Le
Promised Land, The
Evil Does Not Exist
Chimera, La
Green Border
Terrestrial Verses

Nieuws

donderdag 9 februari 2017

Jean van de Velde's speelfilm BRAM FISCHER in premiere op Movies That Matter Festival

BRAM FISCHER, de nieuwe speelfilm van Jean van de Velde (Hoe Duur Was de Suiker, All Stars, Wit Licht) gaat op zondag 26 maart in wereldpremière op het Movies that Matter Festival, als onderdeel van het Camera Justitia programma over recht en gerechtigheid. Peter Paul Muller (Gooische Vrouwen, De Dominee) speelt advocaat Bram Fischer, de raadsman van Nelson Mandela met een gevaarlijke dubbelrol. Hij komt daardoor voor een moreel dilemma te staan: verkiest hij de verdediging van zijn cliënten boven zijn eigen welzijn?

Synopsis:

In het Zuid-Afrika van 1963, waar de onvrede tegen de ongelijkheid groeit, worden op een middag in het dorpje Rivonia bij een inval de kopstukken van het ANC opgepakt. Aan deze groep wordt een negende lid, dat al eerder gevangen genomen was toegevoegd: Nelson Mandela. Er is het blanke regime veel aan gelegen om de groep als voorbeeld te stellen en tot de doodstraf veroordeeld te krijgen. Gerespecteerd advocaat Bram Fischer neemt hun verdediging op zich. Wat het regime niet weet is dat Fischer eigenlijk de tiende verdachte had moeten zijn. Dat is de start van een proces waarin Bram Fischer heikele paden bewandelt. Wanneer de geheime politie gaandeweg Bram Fischers dubbelrol ontdekt, komt hij voor een moreel dilemma te staan: verkiest hij de verdediging van zijn cliënten boven zijn eigen veiligheid en dat van zijn gezin?

Het film- en debatfestival van Movies that Matter vindt van vrijdag 24 maart tot en met zaterdag 1 april 2017 plaats in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui in Den Haag. In negen dagen biedt het film- en debatfestival ruim zestig speelfilms en documentaires waarin mensenrechten, vrede en vrijheid centraal staan.

BRAM FISCHER is een productie van Richard Claus & Co. en Spier Films, in coproductie met BNN-VARA, On Stilts Productions, Wild at Art en Broadbean Media. De film is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Film Fonds, Netherlands Film Production Incentive, CoBO Fonds, Abraham Tuschinski Fonds en The Department Of Trade And Industry South Africa. Distributeur September Film brengt BRAM FISCHER op 13 april uit in de Nederlandse bioscopen.

Evil Does Not Exist