Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

dinsdag 14 september 2010

Opnamen nieuwe film Urszula Antoniak CODE BLUE van start

Vrijdag 17 september starten de filmopnamen van CODE BLUE, de nieuwe film van regisseur en scenarioschrijver Urszula Antoniak. CODE BLUE is het tweede speelfilmproject van Antoniak. Haar eerste, Nothing Personal, won belangrijke prijzen op de filmfestivals van Locarno en Sevilla en won vier Gouden Kalveren tijdens het Nederlands Film Festival 2009, waaronder Beste Speelfilm. In Nederland was 'Nothing Personal' een van de best bezochte arthouse films van de afgelopen jaren met 67.000 bezoekers.

CODE BLUE is een hedendaagse tragedie over een verpleegkundige die werkt op de afdeling oncologie. De enige intimiteit in haar leven, is de intimiteit die ze heeft met haar patiënten. Op een nacht is ze getuige van een brute verkrachting. Zij is niet de enige die dat ziet. De gedwongen intimiteit die dan ontstaat met haar anonieme buurman verandert wie zij is.

De hoofdrollen in CODE BLUE worden vertolkt door Bien de Moor en Lars Eidinger. Bien de Moor speelde eerder de hoofdrol in de korte film ‘Vera’ van Thomas Korthals Altes en speelt daarnaast veel toneel. In 2005 ontving zij een Theo d’Or voor haar rol in ‘De Meiden’ van het Nationale Toneel. Tegenspeler Lars Eidinger is een van de meest besproken jonge acteurs in Duitsland. Hij speelde de hoofdrol in de veelgeprezen film ‘Alle Anderen’ van regisseur Maren Ade, o.a. bekroond met de Zilveren Beer op het Berlin International Film Festival (2009). Op het toneel vertolkte Lars Eidinger o.m. de titelrol in de roemruchte versie van ‘Hamlet’, van regisseur Thomas Ostermeier.  Een derde belangrijke rol is weggelegd voor Annemarie Prins, bekend van haar vertolking van Annie MG Schmidt in de gelijknamige televisieserie.

 

De opnamen vinden plaats in Duitsland, Nederland en Denemarken en duren tot eind oktober.

CODE BLUE wordt geproduceerd door IDTV Film en Family Affair Films, in coproductie met de VPRO en Zentropa (bekend van films van Suzanne Bier, Thomas Vinterberg en alle Lars von Trier films) en komt tot stand met steun van het Nederlands Fonds voor de Film.  

 

Club Zero