Levante
Explanation For Everything
Monk and The Gun, The
Fucking Åmål (pride re-release)
Goodbye Julia
Nightwatch - Demons Are Forever
Memory

Nieuws

maandag 10 oktober 2016

DANCER publiekswinnaar eerste Parool Film Fest

Zondagmiddag is op de slotdag van het Parool Film Fest (Paff) de winnaar van de publieksprijs bekendgemaakt. De documentaire DANCER van regisseur Steven Cantor is door het publiek verkozen tot beste film van het festival en werd bekroond met de Paff-Award, een sculptuur van Jeroen Henneman. Het publiek heeft zijn keuze kenbaar gemaakt door middel van verstrekte scheurkaarten bij de filmvoorstellingen. De prijs is door Parool-hoofdredacteur Ronald Ockhuysen uitgereikt na afloop van het Best of the Fest-programma. De documentaire DANCER wordt later dit jaar uitgebracht in de bioscoop.

Over DANCER:

Gezegend met een onwaarschijnlijke hoeveelheid lichaamskracht en elegantie bestormde Sergei Polunin op zeer jonge leeftijd de professionele balletwereld. Hij maakte grote indruk en werd de jongste eerste solist die het Royal Ballet ooit had gehad. Toen hij 25 jaar was werd het succes hem echter teveel. Zijn beroemdheid maakte hem zelfdestructief en zijn talent zag hij steeds meer als een zware last dan een gave. Deze documentaire biedt een unieke kijk in het leven van een complexe jongeman, die eigenhandig een online hit van ballet wist te maken. Hij heeft ballet zoals we het kennen volledig weten te veranderen en naar een ander niveau getild. Maar tegen welke prijs? Is het mogelijk je ooit nog vrij te voelen als je het meest waardevolle bezit van de balletwereld bent?

Hiermee is de eerste editie van het Parool Film Fest feestelijk afgesloten. Het vijfdaagse evenement, dat van start van ging met de wereldpremière van Paula van der Oests Tonio, is georganiseerd door Het Parool, distributeur September Film en De FilmHallen. Het programma bestond uit ruim 40 producties van gerenommeerde regisseurs, waarmee het festival zich presenteert als open podium voor kwaliteitsfilms. 7283 bezoekers hebben het festival bezocht. Paff vindt  opnieuw plaats in het najaar van 2017. Ronald Ockhuysen: “Paff is verlopen zoals we hoopten: op dit festival draaide het louter en alleen om de liefde voor film. De enthousiaste reacties van het publiek zijn voor ons een enorme steun in de rug. Dit lijkt het begin van een prachtige nieuwe traditie.”

www.paff.amsterdam

Memory