Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

woensdag 17 augustus 2016

Nieuwe castnamen boekverfilming DORST bekend

Patrick Stoof (SOOF 2, JACK BESTELT EEN BROERTJE, ALLES MAG), René Groothof (DE WEDEROPSTANDING VAN EEN KLOOTZAK), Fabian Jansen (NENA, MANNENHARTEN, MISSIE AARDE) en Merijn de Jong (NICK) zijn toegevoegd aan de cast van de boekverfilming DORST van Saskia Diesing. De opnames van de film, met in de hoofdrollen Simone Kleinsma en Elise van ’t Laar (SOOF 2, SUPERNOVA, TUSSEN 10 EN 12), zijn deze week gestart en vinden plaats in en rondom Amsterdam. Andere grote rollen zijn voor Leopold Witte (VENTOUX, GOOISCHE VROUWEN), Stefan de Walle (DE MARATHON) en Margôt Ros (TOREN C).

Over de film DORST:

Coco (Elise van ’t Laar) heeft geen flauw idee wat ze met haar leven moet. Totdat haar moeder Elisabeth (Simone Kleinsma) ziek blijkt. Ze grijpt het nieuwe doel in haar leven met beide handen aan en trekt bij haar moeder in. Een zwartkomisch familiedrama over goede bedoelingen, idiote verwachtingen en de onvervulbare hunkering naar lotsverbondenheid. 

DORST is gebaseerd op de gelijknamige prijzenwinnende roman van Esther Gerritsen (De Geus), die samen met Saskia Diesing het scenario schreef. De film wordt geproduceerd door KeyFilm producenten Hanneke Niens en Hans de Wolf (SOOF, NENA, VENTOUX, DE TWEELING). Hetzelfde team werd met Saskia Diesings regiedebuut NENA geselecteerd voor Generation 14+ op het internationaal filmfestival van Berlijn en won met de film twee Gouden Kalveren (Beste Regie, Beste Hoofdrolspeelster).

DORST komt tot stand met steun van het Nederlands Filmfonds, het Abraham Tuschinski Fonds en Chios Investments. Distributeur September Film brengt de film in 2017 uit in de bioscoop.

Green Border