Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

vrijdag 3 september 2010

Wereldpremières TAMBIEN LA LLUVIA & NEDS tijdens TIFF '10

Tijdens het Toronto International Film Festival (9-19 september) zullen de films TAMBIEN LA LLUVIA (Even The Rain) van Iciar Bollain en NEDS van Peter Mullan hun wereldpremières beleven.

TAMBIEN LA LLUVIA: Idealist Sebastian besluit een film te maken over een van werelds meest iconische figuren: Christopher Columbus. hij is vastberaden de mythe over het onstaan van de Westerse beschaving in Amerika voor eens en altijd te veranderen. De film wordt in Cochabamba, Bolivia opgenomen, maar daar hebben ze hele andere zaken aan het hoofd naast de komst van de filmploeg. Doordat de watervoorraad volledig is geprivatiseerd en verkocht aan een Amerikaanse multinational, is er onrust in het dorp onstaan met de Boliviaanse water oorlog als gevolg. 500 jaar na Columbus vindt er in hetzelfde gebied opnieuw strijd plaats. Dit keer over water in plaats van goud.

Cast: Gael García Bernal, Najwa Nimri, Luis Tosar. Screenplay: Paul Laverty.
TAMBIEN LA LLUVIA is vanaf 17 maart 2011 in de Nederlandse bioscopen te zien.

NEDS: Glasgow 1973. John McGill is een slimme, leergierige jongen, klaar om naar de middelbare school te gaan. De slechte reputatie van zijn familie, maakt het hem echter niet makkelijk. De McGills zijn straatarm, zijn vader is een verfoeide alcoholist en zijn nieuwe leraren kijken John als kleine broertje van zondaar Benny al vanaf de eerste schooldag met de nek aan. John staat er alleen voor. Aangezien niemand hem een kans wil geven, lijkt de jeugdbende Neds -de Niet-Educatieve Dissidenten- de enige uitweg voor de inmiddels gefrustreerde John te zijn.

Cast: Peter Mullan, Gary Lewis. Releasedatum NEDS: TBA 2011

Club Zero