Successeur, Le
Promised Land, The
Evil Does Not Exist
Chimera, La
Green Border
Terrestrial Verses

Nieuws

dinsdag 31 mei 2016

Auteurs Robert Vuijsje, Ronald Giphart en Mano Bouzamour te zien in speelfilm HET VERLANGEN

Auteurs Robert Vuijsje, Ronald Giphart en Mano Bouzamour zijn te zien in de komische speelfilm HET VERLANGEN. In de film spelen de schrijvers zichzelf. Zij zijn te zien in een scène die zich afspeelt op een boekenbeurs in Frankfurt, waar hoofdpersonage Brigitte haar boek internationaal op de markt gaat brengen. De opnames van de film zijn momenteel in volle gang.

Synopsis HET VERLANGEN:

Als de zeer aantrekkelijke Brigitte (Chantal Janzen) met een beroerd manuscript bij uitgeverij Goudemondt aankomt, zien de broers Marc en Boudewijn (Gijs Naber en Alex Klaasen), directie van de noodlijdende familie-uitgeverij, direct mogelijkheden. Met het oog op de media laten ze haar van rol wisselen met de onooglijke en stotterende auteur van een literair meesterwerk. De truc werkt; het boek wordt zowel artistiek als zakelijk een megasucces, maar de aanvankelijke overeenstemming tussen alle partijen slaat om in een bittere strijd om erkenning. 

Chantal Janzen (Alles is Liefde, Soof, Divorce) speelt de hoofdrol in de film van Joram Lürsen (Alles is Liefde, Alles is Familie, Publieke Werken). Ook Gijs Naber (Aanmodderfakker, Penoza), Alex Klaasen (Gooische Vrouwen), Jelka van Houten (Jackie, Familieweekend, Jeuk), Bram van der Vlugt (Dokter Deen), Anne-Wil Blankers (Goedenavond, Dames en Heren), Peter Bolhuis (Prinses op de Erwt; Een Modern Sprookje) Cynthia Abma (Familieweekend) en Jochum ten Haaf (Lucia de B.) zijn te zien in de film. Het scenario is geschreven door Frank Ketelaar (Overspel, Hij Gelooft in Mij, Publieke Werken).

HET VERLANGEN wordt geproduceerd door Frans van Gestel, Arnold Heslenfeld en Laurette Schillings van  Topkapi Films (Alles is Liefde, Alles is Familie, Publieke Werken) in co-productie met BNN-VARA. De film komt tot stand met steun van het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive, CoBO en het Abraham Tuschinski Fonds.

Distributeur September Film brengt de film in het voorjaar van 2017 uit in de Nederlandse bioscopen.

Chimera, La