Fucking Åmål (pride re-release)
Goodbye Julia
Nightwatch - Demons Are Forever
Memory
In The Land Of Brothers

Nieuws

woensdag 25 mei 2016

Regisseur van Zweedse box office hit EEN MAN DIE OVE HEET aanwezig op het Europees Filmfestival

De Zweedse box office hit EEN MAN DIE OVE HEET wordt vertoond als slotfilm op het Europees Filmfestival 2016, dat van 2 t/m 5 juni plaatsvindt in Amsterdam en Den Haag. Regisseur Hannes Holm zal de feestelijke vertoningen in Filmhuis Den Haag (4 juni) en De Balie Amsterdam (5 juni) bijwonen voor een Q&A na afloop.

De film is gebaseerd op de gelijknamige succesroman van Fredrik Backman waarvan in Zweden alleen al meer dan 700.000 exemplaren zijn verkocht. De pocketeditie van het boek is zelfs de best verkochte pocket ooit in Zweden. Het boek is inmiddels in meer dan 25 talen vertaald en ook internationaal een succes. Zo is EEN MAN DIE OVE HEET al twintig weken te vinden in de New York Times bestsellerlijst waar hij momenteel op nummer 3 staat.

De film werd in thuisland Zweden door meer dan 1.700.000 mensen bezocht en staat daarmee in de top 3 van best bezochte films.

Over de film EEN MAN DIE OVE HEET:

Ove is 59 jaar oud, rijdt in een Saab en staat bekend als de mopperkont van de buurt. Maar Ove is niet bitter, hij gromt alleen een beetje, en hij heeft inderdaad niet steevast een glimlach op zijn gezicht. Als hij het ergens niet mee eens is, dan zegt hij dat. Vooral tegen zijn directe omgeving in de wijk waarin hij woont. Elke ochtend loopt Ove een inspectierondje in zijn buurt, terwijl hij foutief geparkeerde fietsen verplaatst en de inhoud van afvalbakken controleert. Er is een reden dat hij met dit imago zijn buurtbewoners bewust op afstand houdt, maar die houdt hij voor zichzelf. Tot de nieuwe overburen op een ochtend per ongeluk zijn brievenbus omver rijden. Het blijkt het begin van een onverwachte vriendschap, die Ove de mooie kant van het leven weer laat zien.

Bekijk hier de trailer.

Over het Europees Filmfestival:

De vertegenwoordiging van de Europese Commissie en het Informatiebureau van het Europees Parlement in Nederland organiseren in samenwerking met Filmhuis Den Haag, De Balie Amsterdam, Creative Europe Desk NL het Europees Filmfestival 2016. Tijdens dit festival wordt een serie Europese films in de schijnwerpers gezet om te laten zien dat Europa meer is dan politiek en economie. Daarnaast bestaat het (Creative Europe) MEDIA programma van de Europese Commissie dit jaar 25 jaar, een extra reden om de Europese film in het zonnetje te zetten! Het belangrijkste doel van MEDIA is het stimuleren van de cultuursector en de audiovisuele sector.

Het Europees Film Festival vindt plaats van 2 t/m 5 juni in verschillende steden in Nederland. Voor meer informatie en tickets kunt u terecht op www.eu.nl.

De film EEN MAN DIE OVE HEET is vanaf 23 juni landelijk te zien in de bioscoop.

In The Land Of Brothers