Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

dinsdag 3 augustus 2010

Internethype rond documentaire Catfish

Na de wereldpremière tijdens het afgelopen Sundance Film Festival ontstond er al een buzz rondom Catfish en nu de bioscooprelease in Amerika nadert, blijkt er een ware internethype rondom de documentaire te zijn ontstaan. Is het verhaal van Nev Schulman waargebeurd of in scène gezet?

De documentaire volgt de 24 jarige fotograaf uit New York, Nev. Als een achtjarige meisje uit Michigan op een dag contact met hem opneemt via MySpace, om toestemming te vragen om een van zijn foto's na te schilderen, blijkt dit de start te zijn van een online vriendschap. Niet alleen met Abby, maar met haar hele familie. Er ontstaat zelfs een cyberromance met Abby's oudere zus Megan. Maar wanneer Nev een aantal onwaarheden op Facebook en Youtube ontdekt over Megan, besluit hij dat het tijd is om de familie in het echt te ontmoeten. Samen met een aantal vrienden gaat hij op reis richting Michigan, op zoek naar de real-life waarheid achter deze virtuele familie.

De filmmakers houden voet bij stuk en zeggen dat het waargebeurd is. Vanaf 2 december kan het Nederlandse publiek zelf een oordeel vellen, want dan zal Catfish in de Nederlandse bioscopen te zien zijn. De trailer is alvast te bekijken op de officiële website www.iamrogue.com/catfish.

Together 99